Doordat we massaal aan het thuiswerken geslagen zijn, vraagt dit nieuwe jaar ondernemers om serieus aan de slag te gaan met de professionalisering van de ICT afdeling en/of structuur. In 2021 zijn er 3 belangrijke ICT thema’s om rekening mee te houden. Wij hebben deze voor je op een rij gezet.

Managed services

Als organisatie is het belangrijk om je te kunnen focussen op je kernactiviteiten en bedrijfsprocessen. Vaak gaat er te veel tijd, geld en energie uit naar randzaken. Door jouw IT uit te besteden kan je niet alleen de IT-ondersteuning van je huidige processen optimaliseren, maar IT ook efficiënter inzetten om jouw bedrijfsdoelstellingen te behalen. Managed services houdt in dat jij kiest waar je hulp bij nodig hebt. Zo kan jouw bedrijf dankzij managed services bijvoorbeeld 24/7 bereikbaar en beschikbaar zijn, of makkelijk opschalen. 

Digitale werkplek

Digitale werkplek

Bij het inrichten van de digitale werkplek is het belangrijk om te inventariseren waar precies de behoeften liggen. De meest flexibele werkplek bestaat uit beheerde persoonsgebonden apparaten, waarbij de IT-afdeling of partner de apparaten beveiligt die door de medewerkers gebruikt worden. Hiermee krijgen medewerkers veilig toegang tot de applicaties die ze nodig hebben. Met een enkele inlog zijn belangrijke documenten altijd en overal beschikbaar. De cloud werkplek kan dan de beste oplossing zijn.

Maken mensen in jouw organisatie gebruik van hun eigen devices? Dan is het noodzakelijk om de juiste beveiligingsmaatregelen te treffen. Als het niet mogelijk is om de apparaten in beheer te nemen, heb jij als werkgever de plicht om data zo goed mogelijk te beveiligen. Dit doe je onder andere door het synchroniseren van bestanden vanuit de werkplek uit te zetten, of door bepaalde applicaties te blokkeren wanneer deze buiten het bedrijfsnetwerk worden geopend.

IT adoptie

De wereld digitaliseert in een hoog tempo verder. Het succes van jouw organisatie wordt dus in toenemende mate bepaald door de digitale skills van jouw medewerkers. Het is cruciaal dat jouw werknemers op een efficiënte manier om kunnen gaan met de nieuwe technologie voor een geslaagde adaptie. Door jouw werknemers een cursus te laten volgen zorg je ervoor dat de IT oplossing ook daadwerkelijk leidt tot verhoogde productiviteit en efficiëntie. Onderzoek heeft uitgewezen dat gebrekkige digitale vaardigheden leiden tot een werktijd verlies van maar liefst 8%!

Nogmaals, dit zijn de belangrijkste thema’s om als overnemer over na te denken voor het nieuwe jaar. Zorg dat je bedrijf mee kan met de tijd en voorzie je werknemers van een goed functionerende online werkomgeving én de nodige kennis op het gebied van IT.