We mogen en kunnen eindelijk weer feestjes houden, gezellig met elkaar uit eten en hoeven geen 1,5 meter afstand meer te houden. Volgens ons al redenen genoeg om een personeelsfeest te houden! Heb jij nog wat meer standpunten nodig om jouw baas te overtuigen? Lees dan dit artikel. Wij vertellen je 4 redenen voor het houden van een bedrijfsfeest.

1.  Sociale contacten op het werk

We hebben met z’n allen de afgelopen twee jaar voornamelijk vanuit huis gewerkt. Natuurlijk hebben we elkaar als collega’s wel gezien via online meetings op Zoom of Teams, maar een echt gesprek tijden de koffiepauze of het lunch (half)uurtje hebben we toch wel gemist. Wellicht zijn er ook nieuwe collega’s op het werk bijgekomen die je amper hebt gezien of hebt ontmoet. Een bedrijfsfeest is daarom de ideale gelegenheid om kennis te maken met elkaar en de sociale contacten tussen werknemers weer te herstellen.

2.  Alle neuzen dezelfde kant op

Ja, daar komt ie weer: corona. Door corona zijn we geïsoleerd geweest van onze collega’s en kantoor. Om de onderlinge band te herstellen en de neuzen weer dezelfde richting op te krijgen is het houden van een bedrijfsfeest een goed idee. Als werkgever toon je interesse in de werknemers en beloon je hun harde werk met een leuk feest. Dit resulteert in een beter werksfeer, onderlinge communicatie en verbondenheid op de werkvloer. En zoals we allemaal weten, gemotiveerde en blije werknemers zijn de basis voor een gezond en goedlopend bedrijf.

3.  Jubileum

Wellicht heeft het bedrijf het afgelopen jaar of dit jaar een mijlpaal bereikt of een jubileum te vieren. Als dat geen reden voor een feestje is… Boek een DJ voor een bedrijfsfeest en maak er een knalfeest van waar alle werknemers nog lang over napraten. Naast een goede DJ is licht en geluid natuurlijk erg belangrijk. Met leuke extra opties zoals een LED dansvloer of photobooth kun je ervoor zorgen dat het helemaal onvergetelijk wordt.

4.  Omdat het weer kan

Laten we er niet te veel omheen draaien. Een bedrijfsfeest houden omdat het weer kan is volgens ons al reden genoeg! Iedereen is er aan toe om weer even lekker los te gaan op de dansvloer of de onderlinge strijd aan te gaan met collega’s tijdens een hersenkrakende pubquiz. Een avondje teambuilding, daar wordt niemand slechter van toch?