Verhuizen. Sommige mensen kijken er weken naar uit, anderen vinden het verschrikkelijk. Toch ontkom je er niet aan. Ook in Groningen wordt veel verhuisd. Studenten wisselen van huis, starters kopen hun eerste woning en pensionado’s zoeken de ruimte op. Of je verhuizen nou leuk vindt of niet, je wil dat de verhuizing soepel verloopt. Doorloop deze 4 stappen voor zorgeloos verhuizen in Groningen.

1. Zoek alle spullen uit

Een verhuizing is het perfecte moment om eens kritisch naar al je hebben en houden te kijken. Welke spullen heb je echt nodig? Waar kun je ook wel zonder? Ga als een echte Marie Kondo door je inboedel heen en zoek uit welke spullen je meeneemt naar je nieuwe huis. Minder spul levert automatisch een makkelijkere verhuizing op.

En wat doe je met alle spullen die weg kunnen? Gooi ze niet gelijk in de container, maar kijk wat er naar de kringloop kan (Mamamini, GoudGoed). One man’s trash is another man’s treasure!

2. Inpakken (+ koop verhuisdozen en een stift)

Heb je bepaald wat er wel en niet meegaat naar je nieuwe huis? Mooi, dan is het tijd om de boel in te pakken. Pak zo efficiënt mogelijk in. Dat wil zeggen: doe items die bij elkaar horen of op dezelfde plek komen te staan, in dezelfde doos. Dat scheelt je bij het uitpakken een hoop tijd.

Koop stevige verhuisdozen en een stift. Schrijf op de buitenkant van de doos wat er in zit en zet dozen met gelijksoortige spullen bij elkaar. Zo zie je tijdens het verhuizen in een oogopslag wat waar hoort.

3. Kies een goed verhuisbedrijf in Groningen

Heb je veel spullen? Dan is het handig om een goedkoop verhuisbedrijf in Groningen in te schakelen. Het inschakelen van professionele verhuizers scheelt je heel veel sjouwwerk. Je spullen zijn verzekerd voor schade en je weet zeker dat al je spullen snel en veilig worden overgebracht.

Of je nu van de Korreweg naar Helpman verhuist of vanuit Vinkhuizen de provincie in trekt – met een goed verhuisbedrijf verhuis je zorgeloos. Zelfs de geen-zin-in-verhuizers kijken er naar uit!

4. Uitpakken en inrichten

Een goed verhuisbedrijf brengt je spullen van A naar B én zet alle dozen ook keurig in je nieuwe huis neer. Hierbij is het handig om eerst de grootste spullen in je huis neer te zetten. Als die eenmaal staan, weet je zeker dat ook voor de kleine dozen genoeg ruimte is.

Het uitpakken en inrichten is een hele klus, maar stiekem vinden veel mensen dit de leukste fase van verhuizen. Heb je stap 2 opgevolgd en op de dozen geschreven wat waar in zit? Dat scheelt je bij het uitpakken behoorlijk wat heen en weer geloop.

Nadat het meeste is uitgepakt, kun je van je nieuwe Groningse huis een thuis maken. Neem de tijd om de boel in te richten en aan te kleden. Verhuizen is veel werk, dat staat vast. Maar hoe zorgeloos het verloopt, is aan jou.