Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om gebruik van te maken van een zeecontainer. Hoewel dit soort metalen containers immers niet direct de gewenste uitstraling hebben, zijn er diverse praktische redenen te benoemen voor deze keuze. Het is als ondernemer dan ook zeker interessant om je hier eens te verdiepen. We helpen je hiermee op weg door je te wijzen op je mogelijkheden in het huren of het kopen van een zeecontainer en je inzicht te geven waarom je deze keuze wellicht zou maken.

Zeecontainers als mobiele opslagruimte

Er zijn veel bedrijven die veelvuldig gebruik maken van externe opslagruimte om een piek in de verkoop op te kunnen vangen, tijdelijke opslagmogelijkheden tot de beschikking te hebben als er sprake is van een seizoen gericht aanbod of in geval van verbouwing en/of verhuizing van de bedrijfsruimte. Uiteraard zijn er veel opslagbedrijven die hier slim op inspelen door de gewenste opslagruimte aan te bieden maar hier hangt vaak wel een zeer hoog prijskaartje aan. Het gebruik van zeecontainers als mobiele opslagruimte is dan niet alleen een meer praktische maar ook vaak al snel een voordelige keuze. De zeecontainer kan op het bedrijfsterrein worden geplaatst maar ook elders worden opgeslagen. De eerste keuze biedt uiteraard mogelijkheden om op ieder gewenst ogenblik de beschikking te hebben over de spullen die hierin opgeslagen worden. Daarnaast kan de container gebruikt worden om spullen te verhuizen. Een zeecontainer laat zich immers relatief eenvoudig vervoeren.

5 redenen om het huren of het kopen van zeecontainers te overwegen

  1. Een zeecontainer kopen biedt een veelzijdigheid aan opslag- en vervoersmogelijkheden
  2. De kwaliteit en duurzaamheid van een zeecontainer is uitstekend
  3. Een metalen container is bestendig tegen alle (extreme) weersinvloeden
  4. Een zeecontainer heeft een zeer diefstalbestendige constructie.
  5. Je hebt veel keuzemogelijkheden in zeecontainers  

Keuzemogelijkheden in zeecontainers 

Het laatste punt uit onze opsomming van de 5 redenen om als bedrijf een zeecontainer te huren vraagt wat meer uitleg. Een zeecontainer huren is niet alleen in meerdere opzichten een praktische keuze maar biedt je ook veelzijdige mogelijkheden. Om hier inzicht in te krijgen, hoef je alleen maar naar het aanbod van Brinkbox te kijken. Brinkbox is een van de grotere aanbieders op dit gebied. Bij dit bedrijf zijn de keuzemogelijkheden in zeecontainers groot en veelzijdig te noemen. Hier kun je onder andere terecht voor een geïsoleerde container of een milieucontainer in de gewenste maatvoering. Of je nu een 10ft of een 40ft container zoekt, dit bedrijf kan er erin voorzien. Een 40ft container is bijvoorbeeld een uitstekende optie als je een high cube opslagruimte of een dubbeldeurs zeecontainer zoekt. Dit soort containers worden zowel nieuw als tweedehands aangeboden. Gezien de duurzaamheid van zeecontainers (wat we als een van de redenen om gebruik van een zeecontainer) is ook deze laatste optie een prima keuze. Daarnaast kan er ook gekozen worden voor een huurconstructie als je op zoek bent naar een tijdelijke maar zeer praktische opslagruimte. Welke keuze sluit het beste aan op jouw wensen?