Als ondernemer zit je vol met ideeën die je graag wilt uitvoeren. Je wilt bijvoorbeeld een nieuwe investering doen in jouw bedrijf, alleen is er een ding dat tegenzit. Je hebt het bedrag op dit moment (nog) niet, omdat je de betalingstermijn moet afwachten van je debiteur. Dit zorgt voor vertraging m.b.t. jouw bedrijfsvoering. En dat is stiekem wel het laatste waar je op zit te wachten. Maar wist je dat er een manier is om toch snel jouw betaling te ontvangen?

Factoring biedt in de bovenstaande situatie een ideale uitkomst. Door een factoringbedrijf in de arm te nemen, krijg je je geld binnen 24 uur uitbetaald op jouw rekening. Dit geeft jou de mogelijkheid om te kunnen investeren in het bedrijf, de strategie en de uitvoering. Kortom, je maakt je facturen snel liquide. We geven jou in dit artikel 5 redenen waarom je als ondernemer je factuur kan verkopen aan een factoringbedrijf.

1. Directe uitbetaling

Factoringbedrijven gaan snel en adequaat te werk. Als je aanvraag wordt goedgekeurd, want dat is natuurlijk een vereiste, staat het bedrag binnen 24 uur op je rekening. En het leuke is, het is jouw eigen geld waar je recht op hebt. Geen lening, geen krediet of lease. Nee, het is jouw eigen zuurverdiende geld.

2. Het is makkelijk

Het indienen van een aanvraag bij een factoringbedrijf is geen hogere wiskunde. Het wordt je zo makkelijk mogelijk gemaakt om dit digitaal door te voeren. En is dus niet tijdintensief. Daarnaast hoef je ook niet om te kijken naar betalingstermijn(en) van jouw debiteur(en). Dat doet het factoringbedrijf voor je. Zodoende blijft er tijd en energie over om te doen wat jij voor ogen hebt.

3. Debiteurenbeheer

Het uitvoeren van het debiteurenbeheer is niet bepaald een leuke klus, tenminste, als je het zelf moet uitvoeren. Het overzicht behouden op openstaande facturen en nabellen hoeft niet meer. Althans, dat hoef je zelf niet meer te doen. Het factoringbedrijf neemt dit namelijk van je over. Zij behouden het overzicht voor je en trekken aan de bel bij de debiteur als er niet tijdig wordt terugbetaald.

4. Flexibel

Factoring is flexibel van aard. Daarmee doelen we op het feit dat je zelf de keuze en de vrijheid hebt om te kiezen welke facturen je uit handen geeft. Het is dus zeker niet zo dat je gelijk aan een abonnementsvorm vastzit. Veel ondernemers hechten waarde aan dit bijkomende voordeel.  

5. Faillissementsrisico

Daarnaast wordt ook het faillissementsrisico van je overgenomen. Daar hoef je dan ook niet over in te zitten. Het factoringbedrijf monitort immers alle bijkomende zaken.

Kortom, 5 redenen om als ondernemer je factuur te verkopen. Hier staat tegenover dat er natuurlijk kosten in rekening worden gebracht voor het uitvoeren van de dienstverlening. Dit wordt wel naar ratio gedaan en het percentage is gebaseerd op de ingestuurde factuur. Mede afhankelijk van diverse factoren. Je kunt jezelf voor de keuze stellen wat op dat moment beter uitkomt. Wacht je liever de betalingstermijn af of heb je toch liever gelijk beschikking over je eigen verdiende geld?