Als ondernemer is het belangrijk om altijd goed bereikbaar te zijn. Daarnaast zijn er allerlei administratieve zaken die goed bijgehouden moeten worden. Een goed uitgeruste digitale werkplek is daarom een must. Met behulp van deze 5 tips creëer je die zo.

1.   Microsoft Office 2021

Om alle administratieve goed en vakkundig uit te voeren zijn de juiste computerprogramma’s onmisbaar. Microsoft Office 2021 Professional Plus biedt hiervoor het complete pakket. Of het nu gaat om tekstverwerking, het opmaken van flyers of het bijhouden van verkooplijsten; Office 2021 heeft het juiste programma.

2.   Windows 11 Home

Om Microsoft Office 2021 optimaal te laten werken, is het aan te raden om dit pakket te combineren met Windows 11 Home. Microsoft heeft voor deze vernieuwde versie extra aandacht besteed aan de interface, waardoor je deze nog makkelijker aan je eigen wensen kunt aanpassen. Ook zwaardere software zal prima draaien op dit systeem.

3.   Microsoft Teams

Digitaal vergaderen is inmiddels helemaal ingeburgerd. Hiervoor zijn diverse online tools beschikbaar, zoals Zoom, Skype en Microsoft Teams. Heb je Microsoft Office 2021? Dan zit Teams hier automatisch al in geïntegreerd, dus dat scheelt veel uitzoekwerk.

4.   Extra scherm

Ben je ook iemand die tijdens het browsen op internet tientallen tabbladen open heeft staan? Dan is het best wel eens lastig om overzicht te krijgen. Een extra computerscherm kan uitkomst bieden. Zo kun je bijvoorbeeld ook op het ene scherm de deelnemers aan je Teams-vergadering weergeven en op het andere scherm de notulen bekijken. Windows 11 Home kan werken met twee schermen prima aan.

5.   Ergonomische maatregelen

We kunnen er niet om heen: we zitten te veel, terwijl beweging juist zo belangrijk is. Daarnaast letten we vaak veel te weinig op de ideale ergonomische werkomstandigheden. Dat is jammer, want op termijn kan dit leiden tot fysieke klachten. Besteed daarom voldoende aandacht aan het meubilair op je werkplek. Zorg voor een bureaustoel die je kunt instellen naar eigen wens, maar denk ook eens aan een bureau dat je omhoog en omlaag kunt doen. Ook interessant als je meer wilt bewegen: een fietsbureau. Dan kun je zelfs tijdens een vergadering nog in beweging blijven.