Technologie is niet meer weg te denken uit de huidige samenleving. Bijna iedereen maakt er in meer of mindere mate gebruik van. In deze blog vind je zeven technologische snufjes die je werkzaamheden makkelijker maken. Mocht je na het lezen hiervan nog inspiratie nodig hebben, bekijk dan de website van bravour.

1. Monitorstandaard met USB-hub

Last van je nek doordat je de hele dag achter je pc of laptop zit? Probeer dan een monitorstandaard uit. Deze plaats je onder je pc of laptop, waardoor je comfortabeler kan werken. Als je kiest voor een standaard met USB-hub, kun je hem onder andere gebruiken als laadstation voor je laptop en smartphone. 

2. Smartwatch

Met de meeste smartwatches kun je onder andere mailtjes lezen, bellen, appen en muziek luisteren. Er zijn veel mogelijkheden en smartwatches zijn ook nog eens simpel en snel te besturen. Zo kun je bijvoorbeeld de agendapunten checken tussen je afspraken door. Handig toch?

3. Digitale werkplekken

Maak jij nog geen gebruik van bijvoorbeeld Google Drive of Microsoft OneDrive? Dan is het een goed idee om deze opties te overwegen. Je kunt makkelijk bestanden aanmaken, bewerken, bekijken en delen met anderen. Ook kun je met meerdere mensen tegelijk in hetzelfde bestand werken.

4. Communicatietools

Het is erg belangrijk om in contact te blijven met collega’s. Dit kan nog weleens lastig zijn als je thuiswerkt. Maak daarom gebruik van digitale communicatietools, zoals Google Chat, Microsoft Teams of Slack. Zo blijven we efficiënt in contact met elkaar.

5. (Zakelijke) koptelefoon

Bel je regelmatig met collega’s, opdrachtgevers en/of klanten? Of luister je graag muziek tijdens het werk? Dan is het handig om een koptelefoon aan te schaffen die voldoet aan jouw wensen. Bedenk onder andere of je liever een koptelefoon met of zonder draad, noise cancelling en microfoon wil.

6. Tekentablet

Of je nou creatief bent of niet, iedereen kan een tekentablet gebruiken. Je kan hem namelijk gewoon gebruiken als muis. Maar als je hem wel wil gebruiken voor creatieve doeleinden, kan dit uiteraard ook. Het is een fijn alternatief voor een gewone computermuis. Je kan de cursor namelijk soepel over het scherm bewegen.

7. Kabelhouder

Word jij ook gek van die kabels overal? Als je een rommelige werkplek hebt, kan dit ervoor zorgen dat je sneller afgeleid bent. Zorg er dus voor dat de kabels bij je bureau netjes zijn georganiseerd in bijvoorbeeld een kabelhouder of kabelgoot.

We hopen dat je geïnspireerd bent geraakt door deze zeven tips. Kies voor leuke, handige gadgets en tools om je werkzaamheden te vergemakkelijken. Je kan er ook nog eens mee opvallen, stand out & impress!