Wil je een webwinkel beginnen? Dan moet je allereerst een softwareprogramma kiezen waar je gebruik van wilt maken. Als je op zoek gaat, is de kans groot dat je Shopify tegenkomt tijdens jouw zoektocht. Dit Canadese bedrijf biedt software voor webwinkels aan. Inmiddels maken miljoenen webshops van over de hele wereld gebruik van deze software. Overweeg jij ook om voor Shopify te kiezen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen jou hier namelijk alles wat je moet weten over Shopify.

Waarom kies je voor Shopify?

Als je een eigen webshop wilt beginnen, wil je uiteraard dat deze er gelikt uitziet. Wanneer jouw webshop geen of weinig uitstraling heeft, vertrekt een bezoeker mogelijk binnen een paar seconden weer. Gevolg: er wordt niets gekocht. Ontwikkel je jouw webshop met behulp van Shopify? Dan hoef jij je hier geen zorgen over te maken. Met Shopify is het namelijk een fluitje van een cent om een mooie, aantrekkelijke en functionele webshop te maken. Hierdoor blijven bezoekers langer hangen, waardoor de kans dat zij een aankoop doen groter wordt.

Wat kan ik allemaal met Shopify?

Voordat je de knoop doorhakt, ben je vast en zeker benieuwd wat je allemaal kunt met Shopify. Als je voor dit e-commerceplatform kiest, zijn de mogelijkheden haast eindeloos. Allereerst kun je via Shopify het uiterlijk van jouw webshop bepalen. Hier houdt het niet bij op, want met behulp van de software bepaal je ook de functionaliteiten die jouw webwinkel moet leveren. Het is overigens ook mogelijk om andere softwaretools te integreren in een webshop als je kiest voor Shopify. Kortom: er is van alles mogelijk met een Shopify webshop.

Voordelen van Shopify

Zoals je hierboven kon lezen, heb je ontzettend veel mogelijkheden als je kiest voor een Shopify website. Toch kan het zijn dat je nog niet helemaal overtuigd bent. Om jou het laatste zetje in de juiste richting te geven, zetten we hier nog een aantal voordelen van Shopify op een rijtje:

1. Lage instapdrempel

Een eerste voordeel van Shopify is dat deze software een lage instapdrempel heeft. Om aan de slag te gaan met Shopify, moet je over ontwikkelkennis beschikken. Toch is de instapdrempel een stuk lager dan bij bijvoorbeeld Magento.

2. Verschillende abonnementen

Als jouw keuze op Shopify valt, kun je kiezen uit de abonnementen Basic, Shopify en Advanced. Grote voordeel hiervan is dat er voor iedere webshopeigenaar een geschikt abonnement te vinden is. Zo kies je voor het Basic-abonnement als je net begint, terwijl het Advanced-abonnement geschikt is voor grote webshops.

3. Gratis uitproberen

Twijfel je of Shopify iets voor jou is? Dan raden wij je aan om deze software eerst uit te proberen. De eerste veertien dagen kun je de software kosteloos uitproberen. Hierdoor kun je goed inschatten of Shopify iets voor jou is.