Je hoort de term ‘passief inkomen’ steeds vaker voorbijkomen. Wat is dat nou eigenlijk en hoe kun je dit inzetten terwijl je aan het ondernemen bent? Een passief inkomen houdt in dat je geld verdient en binnenkrijgt zonder dat jij daar werkzaamheden voor hoeft te verrichten. Het gaat erom dat er een stroom van geld ontstaat, zonder dat je er fysiek mee bezig hoeft te zijn. Dat klinkt toch geweldig? Je verdient met een passief inkomen geld, terwijl je nog slaapt of wanneer je een reis maakt. In deze blog lees je hoe jij een passief inkomen voor jezelf kunt regelen.

Waarom is een passief inkomen zo interessant?

Wanneer je ondernemer bent, is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je maandelijks genoeg geld verdient om van te kunnen leven. Als dat je lukt, wil je natuurlijk ook kunnen sparen zodat je in je eigen onderneming kan blijven investeren. Spaargeld is heilig voor ondernemers. Vaak weet je namelijk niet exact hoeveel geld je iedere maand weer bij elkaar verdient, je inkomen wisselt nog weleens. Als je geen spaargeld of buffer achter de hand hebt, kan het zijn dat je in sommige maanden krap komt te zitten. In dit soort gevallen is het belangrijk dat je een passief inkomen creëert.

Een passief inkomen loopt door terwijl jij er niet elke keer voor aan het werken bent. Op die manier krijg je telkens geld binnen, ook op de momenten dat je met andere werkzaamheden bezig bent, waar je minder geld voor verdient. Denk maar aan de werkzaamheden die je moet uitvoeren om je onderneming te blijven verbeteren en op de kaart te zetten. Dat kost veel tijd, terwijl het je nog niet direct geld oplevert.

Hoe kun jij voor een passief inkomen zorgen?

Het kost eerst tijd en moeite voor jij op een passief inkomen uitkomt. Je moet namelijk een verdienmodel opzetten en onderhouden voordat je er een passief inkomen uithaalt. Bedenk je eerst op welke manier jij het liefst voor een passief inkomen zorgt. Je kunt uit verschillende soorten passieve inkomens kiezen, dus er zit zeker een manier bij die bij jou en je onderneming past. Wanneer je de perfecte manier hebt gevonden, is het tijd om dit idee beter uit te werken en er vol voor te gaan. In het begin is het even hard werken, maar je zal er al snel vruchten van plukken en het geeft je uiteindelijk veel minder geldstress.

Manieren om je eigen passieve inkomen te genereren

Je kunt op verschillende online manieren een passief inkomen genereren. Zo kun je bijvoorbeeld een e-course in elkaar zetten. Je maakt een online-cursus die mensen bij je kunnen kopen. Verder kun je affiliatie marketing inzetten voor een online passief inkomen. Je werkt met linkjes waardoor mensen bepaalde producten via je website kopen en daar krijg je dan commissie voor. Je kunt er ook voor kiezen om een e-book te schrijven, die klanten voor een goede prijs van je kunnen kopen.