Werken met meerdere schermen is in de praktijk mega handig gebleken. Wanneer je meerdere schermen met elkaar combineert, zorg je voor een groter digitaal werkveld. Je kunt tabbladen in de normale grootte naast elkaar openen. Hierdoor kun je alle informatie die je nodig hebt goed lezen. Het maakt je werk ook een stuk makkelijker en sneller als je ervoor kiest om met meerdere schermen te werken. Vooral als je vaak zaken moet knippen en plakken, meerdere applicaties naast elkaar moet gebruiken of wanneer je een videocall hebt en je tegelijkertijd aantekeningen moet maken is dit ideaal. In deze blog lees meer over handige tips voor wanneer je met meerdere schermen werkt.

De mogelijkheden zijn oneindig

Wanneer je een grote monitor hebt staan, maar je toch een groter digitaal werkveld voor jezelf wil creëren, kun je ervoor kiezen om een extra monitor links of rechts aan te sluiten. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om drie monitors naast elkaar te zetten, waar je er nog eentje bovenop plaatst. Je kunt op het ene scherm een document openzetten, op het andere scherm een document bewerken, een video opzetten en een website bezoeken. Vooral wanneer je in finance, fotobewerking, video editing en andere creatieve branches werkt, is het hebben van meerdere beeldschermen een must.

Zoek van tevoren uit voor welk type monitor je kiest en combineer meerdere opties

Je hebt verschillende soorten extra monitoren waaruit je kunt kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een monitor in portretstand? Zodat je bij A4 documenten niet meer hoeft te scrollen en je iedere pagina groot en duidelijk kunt lezen. Je zou ook voor een HD-scherm kunnen kiezen. Verder is het vaak handig om twee dezelfde monitoren naast elkaar te zetten, zodat ze precies even groot zijn. Wanneer je voor een monitor met een dunne rand kiest, lijkt het bijna alsof je één breed en groot scherm voor je hebt staan. Een groot scherm is vooral handig als je foto’s of film gaat bewerken. Een kleiner scherm past goed bij alledaagse computerwerkzaamheden.

Kun je ook een tablet als tweede scherm instellen?

Zeker! Het ligt wel aan het type tablet dat je hebt. De meeste varianten bieden je de mogelijkheid om de tablet aan te sluiten op een tweede monitor of op je televisie. Dit kun je doen door te investeren in Apple TV voor alle iPads, of je zou een speciale videokabel van Apple kunnen kopen en die aan je tweede scherm en de iPad kunnen koppelen. Heb je een Android-tablet? Dan kun je deze vaak makkelijk en snel aan andere schermen aansluiten door een microHDMI-kabel te kopen.

Het is vooral interessant om met je iPad als tweede scherm te werken als je op een laptop bezig bent. Dit neemt weinig ruimte in en is makkelijk overal mee naartoe te nemen. Daarnaast kun je met de iPad gewoon HD-kwaliteit tonen, dus je zou ook een video- of fotopresentatie vanaf je iPad en je tweede scherm kunnen geven.