Een goede relatie met een klant is uiteraard niet alleen afhankelijk van de relatiegeschenken die je stuurt. Toch moet je er rekening mee houden dat ook zakelijke relaties op de juiste tijd bevestiging nodig hebben. Rond de kerst en nieuwjaar zullen ook jouw concurrenten hun beste beentje voorzetten. Het is dan een goed idee om juist dan ook acte de présence te geven.

Het is bij veel bedrijven de gewoonte dat een deel van de ontvangen kerstpakketten wordt verloot onder de medewerkers. Een leuke traditie, maar wil jij dat jouw pakket ook op die manier eindigt? Door extra  aandacht te besteden aan het samenstellen van het kerstpakket heb je de meeste kans je doel te bereiken en dat is immers bouwen aan een goede zakelijke relatie. Een kerstpakket samenstellen voor een zakenrelatie? Hieronder staan wat tips.

1. Non-food

Waar een kerstpakket voor een werknemer vrijwel altijd ook een aantal voedingswaren en drinken bevat, is dat voor een relatiegeschenk minder vanzelfsprekend. Er zijn diverse opties te bedenken om een dergelijk pakket samen te stellen. Het is uiteraard ideaal als jij genoeg van de ontvanger weet om het speciaal op zijn wensen af te stellen. Dat zal niet altijd lukken, maar er zijn ook gewoon voldoende zaken, zoals gadgets die nog niet algemeen worden gebruikt. Dat soort zaken prikkelt de nieuwsgierigheid altijd. Kies daarbij voor praktische zaken, zodat de geschenken ook feitelijk worden gebruikt. Dit jaar is overigens een luxe reiskoffer een gewild geschenk dat ook nog eens op een eenvoudige wijze kan worden gevuld.

2. Food

Als je voor een kerstpakket met (gedeeltelijk) food gaat, kies dan voor luxe relatiegeschenken. Voor werknemers is vaak kwantiteit een leuke verrassing maar voor zakelijke relaties kan je zeker inzetten op kwaliteit. Tijdens de kerst van 2021 zijn zwart en goud de trendkleuren. Dat komt goed uit omdat deze ook vaak met luxe artikelen worden gepassioneerd. Kies daarbij voor de meer exclusievere merken en eventueel voor producten waarop een dank-boodschap is geprint. Deze zijn bij de meer exclusieve leveranciers moeiteloos te krijgen. Bij food kan je uiteraard ook denken aan specialiteiten uit het buitenland. Een enkel thema of land is dan niet specifiek nodig. Laat je fantasie maar werken.

3. Familie en gezelligheid

Rond de kerst hebben we allemaal toch behoefte aan een beetje ontspanning en gezelligheid met familie en vrienden na een jaar hard werken. Een mok met opdruk is ook een mooi, blijvend cadeautje voor iedereen. Een kerstpakket samenstellen is altijd moeilijk, omdat je voor zowel mannen als vrouwen een geschikt geschenk wilt vinden. Kerstmis is een tijd om te genieten met je dierbaren. Lekker rond de haard zitten met het gezin is toch een ideale manier om een paar uurtjes op de feestdagen door te brengen. Dat moment wordt nog leuker met een gepersonaliseerde mok met warme chocolademelk met slagroom en wat lekkers erbij. Zorg ervoor dat de zaken in het pakket goed op elkaar afgestemd zijn, zo zijn je klanten en/of medewerkers helemaal voorbereid op de feestdagen.