Ben je bij het opruimen van jouw zolder een aantal gouden munten tegengekomen? Gooi deze dan niet direct weg, maar kijk eerst of ze geld waard zijn. Mogelijk zit er wel een gouden tientje tussen de munten. Een gouden tientje is verreweg de bekendste gouden munt van Nederland. Binnen veel families komt hij als verzamelstuk voor. Daarnaast wordt een gouden tientje vaak gebruikt als sieraad. Wanneer je zo’n munt in jouw bezit hebt, kun je overwegen deze te verkopen. Niet iedereen ziet in waarom hij afstand zou doen van deze munt. Geldt dit ook voor jou? Dan moet je weten dat een gouden tientje verkopen de nodige voordelen met zich meebrengt. Wij zetten er hieronder een aantal op een rijtje.

1. Levert vaak veel geld op

Het grootste voordeel van een gouden tientje verkopen is dat het jou vaak veel geld oplevert. Goud is namelijk een kostbaar product. Wanneer de munt op zolder of in een sieradenkistje stof ligt te vangen, heb je er vrij weinig aan. In dat geval is het verkopen van de munt zeker het overwegen waard. Er zijn mensen die wachten tot de goudprijs goed is en dan afstand doen van hun munt. Begrijpelijk, want bij een hoge goudprijs levert de verkoop van jouw gouden munt je meer op. Besef je alleen wel dat de goudprijs nogal kan fluctueren. Hierdoor is het lastig om een geschikt moment uit te kiezen om jouw gouden munt te verkopen.

Wanneer de goudprijs niet bepaald hoog is, denk je mogelijk dat het niet interessant is om jouw gouden tientje te verkopen. Toch kan dit wel degelijk het geval zijn. Deze gouden munt kan namelijk meer waard zijn dan de goudprijs. Bij een gouden tientje kun je namelijk te maken krijgen met de zogeheten verzamelwaarde. Of er sprake is van verzamelwaarde en hoe hoog deze is, hangt af van het jaartal en de kwaliteit van de munt. Laat jouw gouden tientje daarom altijd eerst taxeren voordat je deze verkoopt.

2. Je ontvang het geld direct

De verkoop van goud levert je geld op. Als het om een gouden tientje gaat, kan dit bedrag behoorlijk hoog oplopen. Dit is zeker het geval wanneer er sprake is van verzamelwaarde. Als je besluit jouw gouden munt te verkopen, wil je ongetwijfeld niet te lang wachten op jouw geld. In dat geval doe je er goed aan om de munt mee te nemen naar een vestiging van Goudwisselkantoor. Hier kun je jouw goud inleveren. Voordat je dit doet, taxeert een medewerker jouw goud eerst. Dit gebeurt in een discrete ruimte. Je bent zelf aanwezig bij de taxatie, waardoor je niet opgelicht wordt. Na de taxatie doet de expert een bod op jouw gouden tientje. Besluit je hem te verkopen? Dan keert Goudwisselkantoor jou het geboden geldbedrag direct contant uit.

3. Minder waardevolle spullen in huis

Heb je veel goud in huis en is dit bij meerdere mensen bekend? Dan is de kans op een inbraak aanwezig. Hier zit je uiteraard niet op te wachten, want inbrekers kunnen namelijk allerlei waardevolle spullen meenemen. Als je een gouden tientje in huis hebt, is de kans groot dat deze gestolen wordt bij een inbraak. Dit brengt ons direct bij een derde voordeel van een gouden tientje verkopen. Als je afstand doet van deze munt, is er minder goud aanwezig in huis. En als er minder waardevolle spullen zijn, is het voor een inbreker minder aantrekkelijk om in te breken.