Tegenwoordig wordt je op het internet gebombardeerd met marketingboodschappen van bedrijven. Het is voor bedrijven heel lastig om marketingcampagnes te ontwikkelen die opvallen. Marketeers staan hierdoor onder een grote druk om met nieuwe, innovatieve ideeën te komen. Als marketeer is het natuurlijk belangrijk om met impactvolle en betere campagnes te komen dan de concurrentie. Het is een groeiend probleem en steeds meer bedrijven zoeken naar de oplossing. Marketing Automatisering software kan hiervoor de perfecte oplossing zijn. Met marketing automation tools is het mogelijk om prospects geautomatiseerd te begeleiden met het aankopen van producten, maar ook je lead conversie te verhogen. 

Toch kan marketing automatisering heel erg lastig zijn voor bedrijven die hier net mee beginnen. Marketing automation goede advies is dan vaak gewenst en kan ervoor zorgen dat jij marketing automatisering een stuk beter kan uitvoeren. Er zijn verschillende bedrijven die jou marketing automatisering advies kunnen geven. Vergelijk deze bedrijven goed met elkaar en zoek een expert uit op het gebied van marketing automatisering. Wil jij weten wat marketing automatisering precies is? In dit artikel vertellen we er meer over, zodat je er echt alles over te weten komt.

Wat is marketing automatisering?

Marketingautomatisering is eigenlijk een technologie die je helpt om je marketingprocessen over meerdere kanalen, automatisch te beheren. Je kunt met deze technologie eenvoudig je klanten benaderen door middel van automatische berichten, internet, en sociale media. Deze berichten worden allemaal automatisch verzonden volgens workflows. Workflows zijn eigenlijk een reeks instructies waaraan het bericht moet voldoen, hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan sjablonen. Deze worden opgezet door de marketeer en kunnen tijdens de campagne aangepast worden om betere resultaten te behalen. Deze technologie is vooral bedoeld voor verkoop- en marketingafdelingen van grote bedrijven. Ook steeds meer kleine bedrijven gebruiken het om online marketingcampagnes te automatiseren. Dit is ook een groot voordeel, omdat de ondernemers hierdoor meer tijd hebben om andere belangrijke taken op te pakken.

Online expertise Mautic

Mautic is een heel bekend platform voor ondernemers die bezig gaan met marketing automatisering. Het is een platform waar geen licentiekosten aan verbonden zitten en heeft wel veel functionaliteiten waar je normaal voor moet betalen. Dit maakt het voor veel ondernemers mogelijk om aanzienlijk te besparen in de licentiekosten. Online expertise Mautic kan dan heel handig zijn om erachter te komen hoe je moet opereren binnen dit platform. Je hebt namelijk ook geld nodig om dit platform goed en efficiënt te kunnen gebruiken. Je kunt hierbij denken aan goede content en bijvoorbeeld aan een mediabudget.

Voordelen marketing automatisering

Er zitten dus veel voordelen verbonden aan marketing automatisering en het grootste voordeel is dat je als ondernemer veel meer tijd overhoudt voor andere zaken. Je krijgt ook een uitgebreid, gedetailleerd inzicht in het gedrag van je toekomstige klanten. Het is hierbij ook mogelijk om het opvolgproces te personaliseren. Daarnaast is het een voordeel dat je makkelijker bredere marketingcampagnes kunt implementeren. Met marketing automatisering is het ook wat makkelijk om de ROI te verbeteren voor marketing. Je kunt meer uit je leads halen en dat betekent dat je er ook meer omzet uit kunt halen.