In de afgelopen jaren kwamen er steeds meer auto-ongelukken voor. Veel mensen overlijden tijdens deze noodlottige gebeurtenissen, maar gelukkig zijn er ook veel mensen die een auto-ongeluk overleven. Wat moet je doen als je niet in kritieke toestand bent en je kans hebt om te overleven? Bijvoorbeeld met een botbreuk of crush-letsel. Wanneer je jezelf op dit moment in zo’n situatie bevindt, heb je misschien geen idee wat je zou moeten doen. Wanneer je echter de basisstappen kent, voorkom je het ergste scenario tijdens een ongeluk. Jouw veiligheid is natuurlijk het belangrijkste en er komt veel kijken bij het indienen van een schadeclaim voor de opgelopen verwondingen.

Controleer de medische toestand van alle betrokkenen

Wanneer je betrokken bent bij een auto-ongeluk, controleer dan de medische toestand van alle betrokkenen. Zorg ervoor dat iedereen in orde is en dat ze naar het ziekenhuis worden gebracht voor verdere behandeling. Wanneer iemand tijdens het ongeval gewond is geraakt en een arts moet zien, zorg er dan voor dat diegene met spoed naar het ziekenhuis wordt gebracht om verdere complicaties en verwondingen te voorkomen.

Neem contact op met de politie

Het is belangrijk om na een auto-ongeluk zo snel mogelijk contact op te nemen met de politie. De politie zal het ongeval documenteren en je een rapport bezorgen waarmee je indien nodig een verzekeringsclaim kunt indienen. Daarnaast neemt een medewerker van de politie verklaringen op van alle partijen die bij het ongeval betrokken zijn. Ze kunnen je helpen informatie uit te wisselen met andere bestuurders die ook bij het ongeval betrokken waren. Het inschakelen van een letselschade advocaat Utrecht is hierbij verstandig en gratis voor het slachtoffer.

Verkrijg de verzekeringsgegevens van alle betrokken partijen

Wanneer je betrokken bent geweest bij een auto-ongeluk, is het belangrijk dat je de verzekeringsgegevens van alle betrokken partijen hebt. Zodra de verzekeringsmaatschappij van de andere partij op de hoogte wordt gesteld van het ongeval, zullen zij om de versie van de gebeurtenissen van hun verzekeringnemer vragen. Op deze manier kunnen discrepanties tussen wat er is gebeurd en hoe het door één van de partijen is beschreven, gemakkelijk worden opgespoord door een ervaren expert.

Informatie uitwisselen met andere bestuurders

Het is handig om na te gaan wat jouw verzekering dekt wanneer je een ongeval hebt gehad. Je kunt bovenstaande informatie opvragen om vervolgstappen te nemen. Wanneer de andere bestuurder schuldig is, dan is de kans groot dat hun verzekering alle schade aan jouw auto en daarnaast de medische rekeningen vergoedt.