Mobiele telefoons, we kunnen niet meer zonder. Vrijwel iedereen heeft een telefoon en dat is natuurlijk niet gek. Zo kunnen we de hele dag met elkaar in contact staan en ontstaan er zelfs nieuwe relaties. Ook maken we gebruik van handige apps en kunnen we onze aankopen online doen. We hoeven niet meer helemaal naar de winkel toe en het leven wordt eigenlijk steeds makkelijker. Tevens kan je steeds meer met je telefoon en wordt de camera ook beter. Sterker nog, als je een foto maakt met je mobiele telefoon, dan lijkt het net of je deze met een professionele camera maakt.

Kortom, de techniek staat niet stil en juist daarom hebben wij een leuk artikel voor je geschreven. In dit artikel vertellen we je meer over verschillende feiten en fabels over mobiele telefoons.

Het eerste telefoongesprek dat ooit plaatsvond

Wist jij dat het eerste telefoongesprek op een mobiele telefoon al in 1973 heeft plaatsgevonden. Dit gesprek werd gevoerd voor uitvinder Martin Cooper, die werkzaam was bij Motorola. Het leuke aan dit gesprek was dat hij een concurrent belde, de concurrent waar we het over hebben is Joel Engel. Tijdens dit gesprek schepte Martin Cooper tegen zijn concurrent op dat het hem was gelukt om een mobiele telefoon te maken die werkte.

De eerste telefoon met een camera

In de eerste alinea vertelden we je al dat de camera’s van mobiele telefoons steeds beter worden. Momenteel kunnen we al 22 jaar foto’s maken en dat betekent dat de eerste mobiele telefoon met camera in 2000 op de markt werd gebracht.

Ontzettend veel bacteriën

Op een mobiele telefoon zitten meer bacteriën dan op een wc bril. Sterker nog, op een mobiele telefoon zijn 18 keer meer bacteriën te vinden. Kortom, hygiënisch is een mobiele telefoon zeker niet! Zorg er daarom voor dat je dagelijks voldoende je handen wast, aangezien je je telefoon een groot gedeelte van de dag in je handen hebt.

Wat is nou eigenlijk de meest verkochte telefoon?

Tegenwoordig heeft bijna iedereen de beschikking over een mobiele telefoon van Apple of Samsung. Wanneer we het hebben over wat nou eigenlijk de meest verkochte telefoon is, dan denken veel mensen al snel aan deze merken. Niets is echter minder waar! De Nokia 1100 is namelijk nog steeds de meest verkochte telefoon. Dit toestel is wereldwijd maar liefst 250 miljoen keer verkocht. Naast dat het de meest verkochte telefoon is, is het hierdoor ook meteen de meest verkochte elektrische gadget ooit.

Hoe populair zijn mobiele telefoons nou eigenlijk?

Dat mobiele telefoons erg populair zijn, dat wist je waarschijnlijk al wel. Waarschijnlijk wist je alleen nog niet dat er meer mensen op de wereld een mobiele telefoon hebben dan een tandenborstel!

Hoe vaak gebruiken Nederlanders hun telefoon?

We kunnen gerust stellen dat de meeste Nederlanders verslaafd zijn aan hun telefoon. Dit blijkt ook uit het feit dat Nederlanders gemiddeld gezien ruim een maand per jaar op hun telefoon zitten en dat is natuurlijk een gigantisch percentage. Het is dan ook niet gek dat accu’s het snel begeven. Mocht jij je Samsung Galaxy a40 batterij vervangen of wil jij kiezen voor een iPhone xs max batterij vervanging? Zorg er dan altijd voor dat je kiest voor kwaliteit.