Ben je zelfstandig ondernemer en heb je met trots een eigen bedrijf opgezet en uitgebouwd? Dan wil je vast en zeker alles op alles zetten om je onderneming en jezelf te beschermen. Want als zelfstandig ondernemer zit je niet op letselschade te wachten. Wanneer je als zzp’er een ongeluk krijgt, kun je geen aanspraak maken op arbeidsrechtelijke bescherming. Dit komt doordat je niet in loondienst bent. Zorg er dus voor dat je overal op voorbereid bent door een goede Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor jezelf af te sluiten. In deze blog lees je hoe je als zzp’er met letselschade kunt omgaan.

Wat is letselschade precies?

Letselschade is materiële of immateriële schade die je als slachtoffer oploopt, nadat je een ongeval hebt meegemaakt. Vaak gaat het in de praktijk om letsel door schuld van iemand anders. Wanneer je ervoor verzekerd bent, kun je om een vergoeding vragen voor de medische kosten die je maakt, inkomensverlies dat je lijdt of een bepaald bedrag opeisen aan smartengeld. Wanneer je zzp’er bent en je letsel oploopt, komt je inkomen in gevaar. Maak je een ongeluk mee waardoor je direct arbeidsongeschikt raakt? Dan kun je niet meer werken en ontvang je in die periode geen geld uit inkomen. Zzp’ers hebben geen contract en werken niet in loondienst, daarom heb je ook geen recht op een arbeidsongeschiktheidsuitkering.

Gelukkig kun jij jezelf tegen dit risico beschermen door een Arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Deze verzekeringsvorm zorgt ervoor dat je gedekt wordt voor het verlies aan arbeidsvermogen wat je lijdt. Let er wel op dat de hoogte van je verzekering bepaald of je hele verlies aan inkomen wordt vergoed.

Hoe kun je een Arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten?

Wanneer je een onderneming start, kun je direct kiezen om je op sommige vlakken goed te laten verzekeren. Als zzp’er kom je niet in aanmerking voor voordelen die werknemers in loondienst wel hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een uitkering op het moment dat zij arbeidsongeschikt raken. Als zzp’er ben je zelf verantwoordelijk om je goed te verzekeren tegen gezondheidsrisico’s. Je kunt de Arbeidsongeschiktheidsverzekering vaak online afsluiten. Wil je weten welke partij het beste bij je past? Dan kun je hen altijd bellen of mailen of online research doen.

Schakel rechtshulp bij letselschade in

Je kunt op het moment dat jij je onderneming start al vragen stellen over verzekeringen die je dient af te sluiten. Lijd je inkomensschade doordat je als zzp’er betrokken bent geraakt bij een ongeval? Dan kun je altijd contact opnemen met juridische partijen die je op dit gebied kunnen ondersteunen en begeleiden. Een letselschadeadvocaat heeft ervaring met het behandelen van casussen zoals die van jou. Zij beschikken over de benodigde kennis om je op dit gebied te helpen. Je zou ook een advocaat met een specialisatie in ondernemingsrecht in de arm kunnen nemen. Zorg er in ieder geval voor dat je er niet alleen voor staat en dat je juridisch op de procedure bent voorbereidt.