De laatste jaren zijn er verschillende kantoortrends waar te nemen die het stoffige kantoorimago de deur uit hebben geholpen. Vooral startups zetten de trend in deze nieuwe ‘hippe kantoor cultuur’ voort. Succesvolle startups vallen op. Niet alleen in het product of de dienst maar ook op de werkplek. Kantoorruimtes worden namelijk steeds vaker gezien als weergave van het bedrijf. Saai en stoffig kantoor? Dan denken klanten straks nog dat je saai en stoffig bent. Kortom, denk out of the box en leef je uit met de volgende ideeën voor een hip kantoor!

Ontspanning

Steeds meer hippe kantoren hebben ruimtes waar je je kunt ontspannen. Naast de zakelijke functie van een kantoor wordt er ook steeds vaker ruimte gegeven aan de leefbaarheid. Een hip kantoor heeft dan ook ruimtes of hoekjes werknemers zich kunnen ontspannen. Denk bijvoorbeeld aan een biljarttafel en een zithoek bij de open keuken. Of wat dacht je van een groene kamer met zachte banken waar werknemers kunnen vergaderen. Deze ontspanningsruimtes bevorderen de teambuilding en zorgen voor de nodige ontspanning in het dagelijkse drukke werkleven.

Weg met die bureaustoel

Als je een hip kantoor binnenstapt zie je steeds vaker mensen die staand werken of zelfs vergaderruimtes met de fietsstoel. De Arbo zegt al jaren dat het urenlange zitten op bureaustoelen slecht is voor onze gezondheid. Omdat hippe kantoren meer oog hebben voor de gezondheid van de werknemers zijn hier de afgelopen jaren innovatieve oplossingen bedacht. Bureaus die omhoog kunnen zodat je achter je computer kan staan is een van deze ingenieuze ideeën. De fietsstoel wordt ook steeds vaker op kantoor waargenomen. Zitten en bewegen tegelijk is niet alleen goed voor de doorbloeding in je lichaam maar ook nog eens goed voor de productiviteit.

Werk en privé op kantoor

Daar waar de vorige generatie op zoek ging naar de perfecte balans tussen werk en privé, daar zijn de millennials hard bezig met het uitwissen van al deze getrokken grenzen. De oorzaak is het digitale tijdperk waarin jonge professionals zijn opgegroeid. Werk is tegenwoordig niet meer gelimiteerd tot aan je fysieke werkplek. Je pakt je laptop en je kan werken waar je maar wilt. Een reflectie van deze werkhouding is ook terug te zien op het hippe kantoor anno nu. Er worden steeds vaker multifunctionele ruimtes gecreëerd waar je zowel kan werken als ontspannen.