SEO staat voor Search Engine Optimization: een manier waarop je zonder te adverteren, organisch dus, hogerop kunt komen in Google. Voor ondernemers met een eigen website is dit onmisbaar. Je wilt als bedrijf zichtbaar zijn en het liefst zo hoog mogelijk in de zoekresultaten tevoorschijn komen. Hierom kan een SEO check op maat een goede uitkomst bieden. Zo heb je een overzicht waarop precies staat hoe jij jouw SEO werkzaamheden kunt uitbreiden en verbeteren. Lees er meer over in dit artikel. 

Waarom een SEO check?

Bij een SEO check door een SEO consultant wordt gekeken naar verschillende onderdelen, zoals linkbuilding, zoekwoorden die gebruikt moeten worden en website technieken. Zo krijg je als bedrijf een breed beeld van hoe het ervoor staat met de SEO werkzaamheden en hoe dat verder uitgebreid kan worden. Ook wordt er gekeken naar concurrenten, zodat je als bedrijf kunt zien wat je beter kunt doen dan je concurrenten.

Waarom een SEO check op maat?

Een SEO check op maat is belangrijk omdat dit specifieke inzichten geeft voor jouw bedrijf. Elk bedrijf heeft ander soort concurrenten en een ander soort website. Een SEO check op maat geeft je daarom advies wat gericht is op jouw website. Ook heb je bij een SEO check op maat persoonlijk advies en een eigen contactpersoon waar je bij terecht kunt. 

Linkbuilding

Linkbuilding is een manier van online marketing waarbij een website verbonden wordt met andere websites om een betere zoekmachine positie te verkrijgen, meer verkeer te genereren en de autoriteit van een website te vergroten. Het is een van de meest krachtige manieren om een website te laten groeien en een autoriteit op te bouwen in de online wereld.

Linkbuilding betekent het opzetten van relaties met andere websites en het verkrijgen van link-verwijzingen naar een website. Er zijn verschillende manieren om linkbuilding te benaderen, waaronder het verzenden van gastblog berichten, het uitwisselen van links met andere websites of het kopen van links of het maken van link. Je kunt linkbuilding uitbesteden aan een specialist

Zoekwoorden analyse

Bij een SEO check wordt ook een zoekwoorden analyse gedaan. Zoekwoorden zijn een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie en zijn de woorden of woordgroepen die gebruikers vaak invoeren in zoekmachines. Ze staan ook wel bekend als trefwoorden, sleutelwoorden of zoektermen. Zoekwoorden zijn uniek voor elke website en de strategie die je kiest om ze te gebruiken, bepaalt of je website bovenaan de zoekresultaten komt te staan. Het is hierdoor belangrijk om een zoekwoorden analyse uit te voeren. 

Waarom online marketing belangrijk is

Online marketing is een belangrijke manier om je bedrijf of organisatie op de kaart te zetten en je bereik te vergroten. Het is een effectieve manier om je producten en diensten te promoten en je klantenbasis te vergroten. Met online marketing kun je het bereik van je bedrijf uitbreiden, zowel nationaal als internationaal, waardoor je de wereldwijde markt kunt betreden. Onze SEO check is een belangrijk onderdeel van online marketing en dus onmisbaar voor bedrijven.