Wanneer je een onderneming hebt, is het belangrijk dat je tijdens het werken ook geld begint te investeren. Je kunt in je eigen onderneming investeren, maar je kunt ook uit naam van je onderneming in aandelen of crypto’s investeren. Dat crypto’s steeds populairder worden is je vast niet ontgaan. Daarom is het tijd om je hier als ondernemer wat meer in te verdiepen. In deze blog lees je op welke manier bedrijven crypto’s voor hun eigen gewin inzetten. Verder kom je erachter waarom je meer naamsbekendheid kunt krijgen als je met je bedrijfsnaam, gelinkt aan crypto’s in de media komt én waarom er nu ineens veel meer geld in de cryptomarkt rondgaat dan in het begin.

Op welke manier gebruiken bedrijven de crypto’s voor zichzelf?

Wanneer je een startup bent of je juist al een tijdje in de ondernemerswereld meegaat, weet je maar al te goed dat het belangrijk is om in je eigen bedrijf te investeren. Eerst kozen mensen ervoor om dit geld in panden of juist in aandelen te stoppen. Tegenwoordig is de cryptomarkt erg interessant. Investeren in crypto en dan vooral in Bitcoin zorgt ervoor dat er beleggingen als wijd verspreidt betaalmiddel kunnen worden gebruikt. Bedrijven die in crypto investeren, zien dit nu echt als waardevolle investering op de lange termijn en dus voor de toekomst. Bedrijven en ondernemers willen de boot niet missen en kiezen er nu massaal voor om tegelijk in te stappen.

Je krijgt meer naamsbekendheid als je bedrijfsnaam in de media komt

Wanneer je al een redelijk grote onderneming hebt opgezet, is het alleen maar interessanter om een deel van je geld in crypto te steken. Wanneer je in de pers en media naar buiten treedt met een aankondiging dat je in één keer veel geld in crypto steekt, krijg je in één klap meer aandacht en dus ook naamsbekendheid. Investeren in crypto is dus ook een handige marketingstrategie. Verder valt investeren in crypto onder een hip en jong fenomeen, waardoor je een veel jongere doelgroep weet te bereiken, dan je voorheen misschien deed.

Verder kun je ook bekend worden als je klanten in crypto bij je laat betalen. In Nederland zijn er pas 200 bedrijven die dit doen, dus daarin zou je nog een pionier kunnen worden.

Het is bedrijven niet ontgaan dat er in één keer veel geld in crypto rondgaat

Hoewel sommige experts denken dat de keuze om in crypto te investeren of klanten in crypto te laten betalen een marketingstunt is, is het de experts niet ontgaan dat er in één keer wel heel erg veel geld in de cryptomarkt gestoken wordt en rondgaat. Crypto kan nog weleens de vervanger van geld worden op de lange termijn. Vooral in landen waar mensen hun banken hun zuur verdiende geld niet toevertrouwen, zou crypto een oplossing kunnen bieden. In de cryptomarkt hebben banken en overheden namelijk niets voor het zeggen. Verder bewaar jij je crypto’s veilig in een digitale wallet, zodat hackers het ook moeilijk krijgen.