Wanneer je aan het werk bent, is het fijn als je tijd kunt besparen met bepaalde werkzaamheden. Want tijd is geld, dat weet iedereen. Als je veel onderweg bent, omdat je bijvoorbeeld goederen moet bezorgen bij een aantal adressen, is het fijn als je op een efficiënte manier je route kunt inplannen. Maar hoe doe je dat dan? Daarover hieronder meer.

Route plannen voor meerdere adressen

Als je een bezorgservice hebt, ga je iedere dag langs meerdere adressen om de producten te bezorgen. Dit wil je wel zo efficiënt mogelijk inrichten, anders gaat er een hoop kostbare tijd verloren. Er zijn diverse manieren om zo efficiënt mogelijk de route te plannen voor meerdere adressen. Het kan namelijk heel makkelijk via Google Maps. Je vult alle adressen in hun routeplanner en dan berekenen zij de snelste of kortste route. Dit is een makkelijke en goedkope manier om jouw route te plannen. Op deze manier kun je echter niet communiceren met klanten. Je kunt er daarom ook voor kiezen om een software systeem aan te schaffen om de route voor meerdere adressen te plannen. Met deze software kun je jouw klanten een track en trace code sturen, waarmee zij de chauffeur kunnen volgen. Op die manier hoeven klanten niet meer onnodig te wachten en staat de chauffeur niet meer voor een dichte deur.

Voordelen van een betaalde routeplanner

  • Je kunt meerdere chauffeurs en adressen invoeren. De software verdeeld de adressen op de meest efficiënte manier onder de chauffeurs. Scheelt jou een hoop gepuzzel (en tijd)
  • De routeplanner past de tijd automatisch aan bij file of slechte weersomstandigheden
  • Dankzij een efficiënte route bespaar je tijd en brandstof. Je voorkomt een hoop onnodige kilometers
  • Je hebt geen planner nodig, scheelt weer een stukje salaris
  • Er is een goede communicatie met de klant, waardoor klanten niet onnodig hoeven te wachten
  • Chauffeurs staan hierdoor niet meer voor een dichte deur

Tips voor route optimalisatie

Dankzij een goede route optimalisatie werk je als bedrijf super efficiënt. Je bespaart hiermee tijd en geld, wat natuurlijk het streven van ieder bedrijf is. Hieronder volgen nog een aantal tips voor routeoptimalisatie:

  • Door het gebruik van een goed boekhoudpakket, worden de orders automatisch in de routeplanner gezet. Je ziet hierdoor niets over het hoofd en het scheelt je enorm veel tijd
  • Zorg voor voldoende chauffeurs en voertuigen. Hoe meer voertuigen, hoe groter de laadcapaciteit
  • Gebruik een fijne software om de routes te plannen. Met name als je naar meer adressen moet, voorkom je een hoop onnodige kilometers
  • Zorg voor een goede communicatie tussen de chauffeur en de klant. Dit om te voorkomen dat de klant onnodig lang moet wachten en dat de chauffeur voor een dichte deur staat.