Als zzp’er of ondernemer kun je vandaag de dag eigenlijk niet meer zonder een goede website. Hoewel dat voor de een als muziek in de oren klinkt, weet de ander maar weinig raad met het inrichten van een website. Hoe pak je het op eenvoudige wijze aan? Daar zijn gelukkig verschillende tips en tricks voor. We delen ze graag met je in deze blog.

Gebruik een eenvoudig en duidelijk CMS

Een belangrijk onderdeel bij het inrichten van je website is het CMS: kort voor Contentmanagementsysteem. Dit is als het ware het systeem aan de ‘achterkant’ van je website, waarmee je de content inricht. Het is verstandig om een gebruiksvriendelijk CMS te kiezen: WordPress is hierbij een populaire optie. Er zijn over de hele wereld maar liefst 455 miljoen WordPress websites. Met WordPress hosting kies je direct voor alles wat je nodig hebt voor je website. Je richt je domeinnaam op met betrouwbare webhosting en bouwt je website via WordPress. Zo kun je ervoor zorgen dat je website snel live kan gaan. Met handige thema’s en plugins lukt het je om je website op praktische wijze in te richten: juist ook als je dit nog nooit eerder hebt gedaan en er niet zoveel verstand van hebt.

Schakel extra hulp in

Met een CMS als WordPress wordt het werk je gemakkelijker gemaakt. Toch kan het nog altijd zo zijn dat je tegen problemen aanloopt bij de inrichting van je website. Mocht je er echt niet uitkomen, kun je de hulp inschakelen van experts. Denk aan WordPress experts, die voor jou een mooie website in elkaar kunnen zetten. Maar je kunt ook aan verdere hulp denken bij de inrichting van je website. Van sprekende afbeeldingen of video’s tot een passende tekst, het is maar net hoe serieus en grondig je je online aanwezigheid in de vorm van je website wilt aanpakken.

Houd de inrichting van je site basic

Hoewel het er natuurlijk tof uitziet om een uniek design te hebben voor je website, vragen sommige designs daarbij ook om veel werk en zijn ze ingewikkeld om aan te passen. Als je weinig verstand van zaken hebt, is het beter om te kiezen voor een eenvoudige en basic inrichting van je website. Dit heeft qua looks ook voordelen: vaak draait het om overzichtelijke sites, waarop de bezoeker zich goed kan navigeren. Dat draagt dus bij aan de gebruiksvriendelijkheid van je website! Tegelijkertijd is het voor jou aan de achterkant zo gemakkelijker om aanpassingen te doen, en je website zo up to date te houden.