Als ondernemer wil je vaak een vast telefoonnummer hebben. Of je nu eigenaar bent van een groter bedrijf of Zzp’er: een vast telefoonnummer kun je bijvoorbeeld op je website of auto zetten. Soms is een vast telefoonnummer zelfs wettelijk verplicht – dat geldt onder andere voor webshops. Omdat je met een vast telefoonnummer meer professionaliteit uitstraalt dan met een mobiel nummer, kan het interessant zijn om te kiezen voor een vast nummer. Maar wist je dat je hiervoor niet langer een vast telefonie abonnement nodig hebt? Een vast nummer kun je tegenwoordig namelijk makkelijk integreren op mobiele apparaten. Wij leggen je uit hoe dat werkt.

Hoe werkt een vast nummer op mobiel?

Je kunt door je zakelijke nummer te integreren op je mobiele apparaat, je vaste nummer koppelen aan jouw mobiele telefoon: vast-mobiel integratie. Je mobiele apparaat wordt onderdeel van de telefooncentrale waardoor je op het vaste nummer toch overal bereikbaar bent. Dat deze telefoon anders werkt, is geen probleem: je geniet van dezelfde voordelen. Je kunt bijvoorbeeld nog steeds in- en uitgaande gesprekken via het vaste nummer voeren en gesprekken doorverbinden naar collega’s.

De voordelen van je vaste nummer integreren op mobiel

Voorop staat natuurlijk de bereikbaarheid. Met een vast telefoonnummer dat je op je mobiel kunt gebruiken, ben je overal bereikbaar. Het maakt niet meer uit of je werkt vanuit huis, of je onderweg bent of op een flexplek werkt. Je klanten zullen hier niets van merken en kunnen je overal bereiken. Ook wanneer jouw bedrijf gesloten is of wanneer je tijdelijk niet bereikbaar bent, kun je oproepen automatisch doorschakelen naar een collega of naar de voicemail. Er is dus nog steeds een verschil tussen overal bereikbaar zijn en altijd bereikbaar zijn. Je kunt gewoon genieten van je vrije tijd.

Is vast-mobiel integratie wat voor jou?

Het integreren van je zakelijke nummer op je mobiele telefoon kent dus veel voordelen, en werkt ontzettend makkelijk. Het is een uitkomst voor dienstverleners die veel onderweg zijn naar opdrachtgevers of klanten, maar ook voor ZZP’ers die geen vaste werkplek hebben en de ene keer vanuit huis, de andere keer vanuit een koffiebar of vanuit een opdrachtgever werken. Het integreren van je vaste nummer op een mobiel toestel is voor veel verschillende sectoren een echte uitkomst. Zonder dat je professionaliteit en vastigheid verliest richting je klanten, kun je met vast-mobiel integratie gewoon genieten van alle voordelen van mobiel bellen. Stap jij ook over?