Heb je een kantoorpand waar dagelijks personeel in te vinden is? Dan wil je natuurlijk een gezonde, veilige en schone werkplek voor hen faciliteren. Dit kun je doen door buiten kantoortijd schoonmakers in te schakelen. In deze blog lees je welke voordelen er zitten aan het inschakelen van aan extern schoonmaakbedrijf voor het poetsen van je kantoorpand. Verder kom je erachter waar je op dient te letten als je een schoonmaakbedrijf uitkiest, bijvoorbeeld over welk keurmerk zij dienen te beschikken. Als laatste lees je meer over schoonmaakbedrijven die kantoorpanden als expertise hebben en wat de meerwaarde is van het raadplegen van recensies.

Wat zijn de voordelen van het inschakelen van een extern schoonmaakbedrijf?

Hoe fijn is het om iedere ochtend je kantoorpand in te stappen, wetende dat alles er schoon uitziet en er ook nog eens een lekker en fris geurtje hangt? Kantoorschoonmaak is belangrijk, zeker om van je pand een fijne werkplek te maken voor jezelf en je personeel, maar ook om klanten in een professionele omgeving te kunnen ontvangen. Wanneer je een externe partij inschakelt voor de schoonmaak, hoef je hier zelf geen moeite meer in te steken. Schoonmaakbedrijven zijn van alle gemakken voorzien en zorgen ervoor dat je kantoorpand er netjes bijligt. Je bepaalt samen met het schoonmaakbedrijf de tijden en de werkzaamheden, waardoor je een schoonmaakplan op maat kunt samenstellen.

Zorg ervoor dat je een schoonmaakbedrijf met keurmerk uitkiest

Wist je dat schoonmaakbedrijven die in het kantoorwezen actief zijn over bepaalde branchekeurmerken dienen te beschikken? Wanneer je een schoonmaakbedrijf benadert, kun je hen naar het keurmerk vragen. Zodra zij dit aan je kunnen overhandigen, weet je in ieder geval zeker dat de schoonmakers aan alle wet- en regelgeving voldoen. Controles op dit keurmerk zijn streng, waardoor je 100% kwaliteit mag verwachten als je een bedrijf met een keurmerk inschakelt. Maakt het je niet zo uit of een schoonmaakbedrijf gecertificeerd is? Dan kun je voor bedrijven zonder keurmerk kiezen, maar dan kan het zijn dat de kwaliteit van de schoonmaakbeurten tegenvalt.

Kies voor een schoonmaakbedrijf met goede reviews en de juiste expertise

Hoewel ieder type schoonmaakbedrijf je kantoor spik en span kan komen maken, is het toch wel fijn om een bedrijf in te schakelen die van schone kantoren hun expertise hebben gemaakt. Iedereen kan schoonmaken, maar desinfecteren, ieder stofje wegnemen en zorgen dat er een veilige en schone werkomgeving voor je personeel ontstaat, kun je beter aan experts uit handen geven. Een goed schoonmaakbedrijf dat jij voor het schoonmaken van je kantoor inschakelt, houdt zich aan bepaalde hygiëneregels. Wanneer hier sprake van is, kun je dit in het uiteindelijke resultaat terugzien. De schoonmaakmiddelen die gebruikt worden dienen milieu- en diervriendelijk en kwalitatief in orde te zijn.

Twijfel je of een bepaald schoonmaakbedrijf geschikt is om je kantoor te komen poetsen? Dan kun je het beste naar de recensies kijken. (Oud)klanten van het schoonmaakbedrijf weten immers precies of zij wel of niet tevreden waren met de schoonmaakdienst die zij ingeschakeld hebben.