Stellingkasten zijn erg praktisch, want je creëert hier in een handomdraai opbergruimte mee. Zo richt je de garage of zolder netjes in met stellingkasten. Ook professioneel gezien komen stellingkasten en -rekken goed van pas. Gebruik deze bijvoorbeeld voor de inrichting van je winkel of magazijn. Er zijn verschillende soorten stellingen om uit te kiezen, zoals houten stellingen en metalen stellingen in diverse afmetingen.

Voordelen van houten stellingen

Houten stellingkasten hebben een aantal voordelen. Zo zijn houten stellingen eenvoudig te monteren, zijn deze opslagoplossingen zeer stevig en betaalbaar. Door deze voordelen is de toepasbaarheid groot, niet alleen voor bedrijven maar ook voor particulieren. Stellingen gebruik je bijvoorbeeld voor het opslaan van producten, je administratie, gereedschap, grondstoffen of andere producten. De kast wordt eenvoudig op maat samengesteld doordat je de keuze hebt uit het aantal tussenwanden, legborden, de hoogte en de breedte van de stelling.

De houten stellingkast is voornamelijk geschikt voor de opslag van lichte producten. Bij zwaardere producten is de metalen stellingkast een betere keuze.

Voordelen van metalen stellingen

Metaal is een zeer stevig materiaal van hoge kwaliteit. Dit sterke materiaal kan een hoog gewicht dragen en is daardoor de beste keuze voor opslag van zware producten. Net als houten stellingen, zijn metalen stellingen volledig aan je eigen wensen aan te passen. Metaal heeft een basic uitstraling, waardoor deze kasten niet afleiden van de inhoud. Door een stellingkast te plaatsen in je garage of op zolder, heb je maar weinig ruimte nodig om veel spullen op te bergen.

Er zijn verschillende kwaliteitsklassen om uit te kiezen. Bekende stellingkasten zijn de Novarek metalen stellingen. Deze stellingkasten zijn gemaakt van thermisch verzinkt metaal en zijn daardoor zeer stevig en duurzaam. De losse stijlen worden met elkaar verbonden door dragers, waarin je legborden kunt klikken.

Flexibiliteit met stellingkasten

Of je nu kiest voor houten of metalen stellingkasten, deze praktische producten bieden zeer veel opslagruimte op een kleine oppervlakte. Zo kun je jouw archief inrichten of de stellingkasten deel uit laten maken van je kantoorinrichting, zijn de multifunctionele stellingkasten geschikt voor thuis of in het magazijn. In natuurwinkels, wijnwinkels, slijterijen en andere winkelformules wordt vaak gekozen voor stellingen omdat deze zo veel flexibiliteit bieden. Je maakt de stellingkasten gemakkelijk op maat doordat je kunt variëren met de legplanken en tussenwanden. Het uitbreiden van je bestaande inrichting wordt zo ook zeer eenvoudig.

 Stellingkast voor ieder doel

Door de eenvoud van de stellingkast, is er een geschikt model voor ieder doel. Met stellingen kan je gemakkelijk producten in de hoogte stapelen. Zo heb je nooit meer loze ruimte in huis, op kantoor of in je magazijn. In plaats daarvan maak je optimaal gebruik van de ruimte die jij tot je beschikking hebt.