Tegenwoordig zijn kantoren al lang niet meer het toonbeeld van een open werkvloer met tientallen ‘cubicles’ waar werknemers samen maar toch afgezonderd van elkaar de dag doorbrengen. Steeds vaker zijn kantoren heuse showrooms die de actuele interieurtrends weerspiegelen. De inrichting van de kantoorruimte wordt steeds meer gezien als van invloed op de productiviteit van werknemers. Omdat we meer tijd op kantoor besteden dan dat we thuis doen, vinden bedrijven het steeds belangrijker om aan een gezellige en fijne sfeer op kantoor te werken. In dit artikel lees je meer over de kantoortrends anno nu.

Juiste inrichting

Kies je voor een open vloerplan of ga je voor ruimtes met verschillende thema’s? Kies je voor kleur of houd je het neutraal? Kunst of geen kunst? Dat zijn allemaal vragen waar bedrijven mee te maken krijgen bij het inrichten van de bedrijfsruimte. Er zijn studies gedaan naar de voor- en nadelen van het werken in een open ruimte. Toch zijn er ook veel voorstanders van de oude cubicles. Naast het creëren van een positieve en fijne sfeer voor de werknemers komt ook status bij de inrichting kijken. Veel bedrijven vinden het belangrijk om een bepaalde status uit te stralen en klanten te imponeren met de inrichting.  

Jungle op kantoor

Steeds meer bedrijven kiezen voor planten op de werkvloer. En dan niet een potje bij het raam maar hele grote creaties die goed opvallen. De kantoor trend anno nu is de vergroening van de kantoorruimte en meer (planten)leven in de brouwerij brengen. Niet alleen staan planten erg leuk en geven ze een huiselijke sfeer, ze verbeteren ook de luchtkwaliteit op kantoor. Betere luchtkwaliteit betekent betere prestaties van de werknemers, dus dat is een win-win situatie voor elk bedrijf.

Het kantoor van de toekomst

Het kantoor van de toekomst is gemaakt met gezondheid, duurzaamheid en leefbaarheid in gedachte. Een goed voorbeeld is het pas heropende pand EDGE Olympic in Amsterdam. Dit is het eerste gebouw in Nederland dat de prestigieuze Well™ Core & ShellPlatinum Certification heeft gewonnen. Het is een keurmerk dat bewijst dat het gebouw gemaakt is met de gezondheid en het welzijn van de mensen die er werken in gedachte. Het is voorzien van slimme technologie om de creativiteit, productiviteit en gezondheid van de gebruikers te optimaliseren. Hiervoor zijn speciale ramen, geluiden en technische snufjes in het pand geïntegreerd.