De kerstperiode is een feestelijke gelegenheid voor iedereen. Dit is dan ook het ultieme moment als werkgever om te laten zien dat je veel waardering hebt voor jouw personeel. De vraag is alleen hoe je deze waardering het beste kunt uiten? Je kunt bijvoorbeeld met het hele team uit eten gaan of een leuk teamuitje organiseren, maar dit is vaak lastig als je een heel groot bedrijf hebt met veel personeel. In dit geval is het vaak eenvoudiger om te kiezen voor een cadeautje. Wat is nu precies een leuk kerstcadeau voor je personeel? Je wilt natuurlijk niet een saai cadeau geven waar je personeel niks aan heeft. Daarom lees je in dit artikel wat leuke kerstcadeaus zijn voor je personeel. 

Traditioneel kerstpakket 

Je kunt er altijd voor kiezen om een traditioneel kerstpakket te geven. Dit is meestal een doos die is gevuld met lekkere producten. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere fles wijn, een paar goede Franse kazen en lekkere borrelnoten voor bij de haard. Met een traditioneel kerstpakket zit je altijd goed, want de inhoud van het kerstpakket is zeer divers. Er zitten namelijk ook leuke accessoires in de doos zoals een kaasplank, kaarsen en een opener. Dit zijn producten die in elk huishouden worden gebruikt. Verder kun je zelf het thema van de doos bepalen. Werk je bijvoorbeeld met een jong team, dan kun je ervoor kiezen om het pakket met speciaal biertjes te laten vullen. Een ouder team met veel ervaring zal het juist waarderen als er een lekkere fles wijn in de doos zit. Met kerstpakketten zit je altijd goed. 

Digitale kerstmarkt 

Een digitale kerstmarkt is een vrij nieuw concept en is vooral populair geworden door het feit dat we nu veel thuis werken en weinig op kantoor komen. Het idee is heel simpel, want het lijkt namelijk op een echte, fysieke kerstmarkt. Je kunt binnen een paar minuten zelf een digital kerstmarkt laten opzetten bij verschillende aanbieders. Vervolgens stel je zelf een assortiment uit producten samen dat het personeel kan kiezen als kerstcadeau. Het personeel krijgt een bepaald aantal punten. Deze punten kunnen worden ingelost voor verschillende cadeaus die op de digitale kerstmarkt worden verkocht. Het lijkt dus net op een echte kerstmarkt. Alleen nu bepaal jij het aanbod en jij betaald de cadeaus door punten te geven aan je personeel. 

Keuze cadeau

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je personeel helemaal vrij te laten in het kiezen van hun kerstcadeau. Dit kan een goede oplossing zijn als je niet weet waar jouw personeel van houdt. Het enige dat jij hoeft te doen is het kiezen van een winkel of webshop. Vervolgens bepaal je het bestedingsbedrag van de cadeaubon. Het nadeel van zo’n cadeau is dat het minder persoonlijk is. Dit is dus vooral geschikt voor grotere organisaties waar het personeel minder contact heeft met de baas. Natuurlijk is het ook een leuk cadeau voor kleinere bedrijven, maar dan wordt wel verwacht dat het bedrag iets hoger zal zijn.