Wil jij het magazijn zo compact mogelijk indelen? Om het depot zo slim mogelijk in te richten, kun je van allerlei handige methodes gebruikmaken. Met diverse magazijnbakken en stellingen kan je de opslagplaats op een logische wijze groter maken. In dit artikel geven we jou goede tips, zodat je de ruimte op een efficiënte wijze kunt beheren!

Magazijnbakken

Allereerst kun je overwegen om speciale magazijnbakken aan te schaffen. De inhoud in deze bakken is direct zichtbaar, waardoor je snel en eenvoudig alle benodigde spullen kunt vinden. Daarnaast zijn ze gemakkelijk en veilig op te stapelen, zodat je er veel in één opslagplaats kwijt kan. Door ze goed te labelen, kun je duidelijk onderscheiden wat er in welke bak zit. Zo weet je precies waar je moet zijn om te vinden wat je zoekt.

Inrijdstelling

Wanneer je extra ruimte wilt creëren in het magazijn, kun je besluiten om voor inrijdstellingen te gaan. Deze bieden het hoogste volume qua opslag en je kunt ze eveneens benutten als doorrijdstellingen. Ten opzichte van conventionele palletstellingen bespaar je een oppervlakte tot wel zeventig procent. De pallets kunnen eenvoudig worden geplaatst en volgens de Fifo-methode – First in, First Out – weer worden uitgenomen.

Palletstelling

Wil jij een palletstelling kopen? Een palletstellage kan breed worden ingezet en is geschikt voor meerdere soorten producten. Zo kun je met een mega-stelling op een slimme wijze ruimte besparen. Deze degelijke stellage heeft staanderframes die met elkaar zijn verbonden door horizontale liggers. Daarom is de mega-stellage uitermate geschikt voor palletopslag op de verticaal verstelbare laadniveaus.

Pushbackcartstelling

Pushbackcartstellingen zijn magazijnstellingen die achter elkaar worden geplaatst en zijn voorzien van carts of wagens. Hierbij worden de carts geladen en bij elke volgende inkomende pallet wordt de cart teruggeduwd in de pushbackstelling. Doordat de pallets aan de voorkant van dezelfde pushbackstelling worden geladen en gelost, worden de gereden truckafstanden verminderd. Hierdoor worden de cyclustijden aanzienlijk verkort!

Zwenkarmstelling

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om in armstellingen te investeren. Zwenkarmstellingen zijn een uitdraaibaar type draagarmstellingen. Doordat deze armstellingen veel minder oppervlakte in beslag nemen dan normale stellingen, zijn deze veiliger, ruimtebesparender en ergonomisch verantwoord. Het is daarom de perfecte manier om buizen, stangen en ander langgoed efficiënt op te slaan. Bovendien kunnen ze beladen worden met een bovenloopkraan, waardoor het gebruik van heftrucks niet nodig is.

Met de bovenstaande tips weet je precies hoe je het magazijn efficiënt kunt inrichten!