Het meest creatieve onderdeel van een online onderneming is wellicht wel het maken van je website. Velen kunnen dan ook niet wachten om hun website te bouwen. Er komen echter ook wat andere zaken kijken bij een website maken. Ook heb je verschillende manieren om je website te maken. We leggen het je uit in dit artikel.

Benodigdheden voor een website

Allereerst heb je een domeinnaam nodig. Hier zul je op gevonden kunnen worden. Een domeinnaam kopen is erg makkelijk, als je een goede naam weet heb je dit in enkele minuten gedaan. 

Daarnaast kies je een webhosting pakket. Je website moet vindbaar zijn op het internet, en dus ook ergens opgeslagen worden. Dit regelt een webhosting provider voor je. Er zijn verschillende webhosting pakketten om uit te kiezen, afhankelijk van de grootte van jouw website. 

Ten slotte is het een goed idee een SSL certificaat te kiezen. Door een SSL certificaat te installeren maak je jouw website veilig voor jezelf en voor jouw bezoekers. 

Zelf je website maken 

Om zelf een website te bouwen heb je verstand nodig van zaken als HTML. Er zijn genoeg mensen die een online onderneming beginnen, die hier niets tot weinig vanaf weten. Daarom kun je ook kiezen voor een CMS. Een voorbeeld van een CMS is het bekende WordPress. Hierbij krijg je veel vrijheid in het maken van jouw website, maar is deze stap laagdrempeliger dan HTML. 

Deze manier van je website bouwen is ideaal voor kleine tot middelgrote websites. Let er wel op dat bijvoorbeeld WordPress niet specifiek is bedoeld voor webshops, waardoor je website sneller traag kan worden wanneer je website groeit. In het geval van een webshop is het verstandig om bijvoorbeeld te kiezen voor een CMS als Magento. 

Een website builder gebruiken

Heb je toch moeite met een programma als WordPress? Geen probleem, dan is er nog een optie voor jou. Je kunt een website builder gebruiken voor het maken van je website. Vaak kun je dan gebruik maken van templates en werken met een drag & drop systeem,g

Er zijn wel een paar kanttekeningen. Je hebt bijvoorbeeld wat minder vrijheid dan wanneer je voor een CMS zou kiezen. Daarnaast is je website verbonden aan de website builder, je kunt ‘m niet verhuizen. Ben je niet geheel tevreden met de functionaliteiten van je website? Dan kun je dat niet zomaar oplossen. 

Succes met het maken van jouw website!