Ben je ondernemer en ben je graag op de hoogte van de laatste trends op financieel gebied? Dan is het je vast niet ontgaan dat NFT’s snel terrein winnen. Dit soort digitale stukjes film, poppetjes, karakters, kunst en nog veel meer, wordt met de dag meer geld waard. Je kunt NFT’s kopen als je in het bezit bent van Etherium, dit is een cryptocurrency. Op welke manier kun je geld verdienen met NFT’s voor je onderneming? Voordat je dit kunt bedenken, moet je wel weten wat een NFT inhoudt. Dit en meer wordt in deze blog aan je uitgelegd.

Dit is een NFT

NFT’s klinken voor veel mensen nog onbekend. Hoewel het steeds populairder wordt om in NFT’s te investeren, snappen veel mensen het technische verhaal hierachter nog niet. NFT staat voor Non-Fungible token, wat een digitaal eigendomscertificaat is. Wanneer je de eigenaar van een NFT bent, ben jij de enige die de sleutel tot deze NFT heeft. Het mooie is dat allerlei digitale vormen van kunst, gebeurtenissen, foto’s, logo’s, schilderijen, karakters en nog veel meer omgezet kunnen worden in een NFT. Voor jouw onderneming is dit interessant aangezien er veel geld in omgaat.

Op welke manier werken NFT’s voor bedrijven?

Wil jij met jouw onderneming geld gaan verdienen met NFT’s? Dan kun je dit op verschillende manieren uitproberen. De bekendste voorbeelden van bedrijven die NFT’s uitbrengen vind je hier terug. Disney is één van de bekendste merken op het gebied van tekenfilmfiguren, karakters etc. Disney besloot om van bepaalde personages een NFT te maken, bijvoorbeeld Homer en Bart Simpson en Elsa van Frozen. Deze NFT’s zijn vandaag de dag miljoenen euro’s waard. De oprichter van Twitter, Jack Dorsey, heeft zijn allereerste tweet ooit verkocht als NFT voor 2,9 miljoen euro. De NBA verkoopt korte stukjes bijzondere basketbal tv-momenten. En ga zo maar door. Besluit wat voor jouw onderneming als NFT werkt en probeer dit online te verkopen.

Wat is de waarde van een NFT?

Wanneer je als ondernemer kiest voor het maken van NFT’s voor je onderneming, is het belangrijk om rekening te houden met het volgende. De waarde van (digitale) objecten wordt altijd bepaalt door vraag en aanbod, gekoppeld aan ratio en emotie. Het kan zijn dat de NFT die je hebt gemaakt niet populair is, of dat er simpelweg betere sets online staan, waar personen eerder voor kiezen. Probeer je NFT aan te prijzen bij je vaste klanten, heb je een grote following op social media? Dan kan dit ook helpen om je NFT’s in waarde te laten toenemen. Wanneer jij jezelf in de toekomst meerdere NFT-collecties ziet uitbrengen, kun je een zeldzame collectie maken die je verdeelt onder je NFT-fans.

Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om een belangrijk moment voor je bedrijf in een NFT te veranderen. Dit heeft emotionele waarde. Een designertas kan qua productie maar €25 euro kosten, maar de emotie van de koper zorgt ervoor dat zij er €800 euro voor willen betalen.