Ben je beginnend of juist ervaren ondernemer en zoek je de perfecte strategie waarmee jij de juiste klanten kunt aantrekken? Dan kan het nog een hele zoektocht zijn om erachter te komen wie er precies tot je doelgroep behoren en hoe je deze personen het beste kunt benaderen. Gelukkig zijn er allerlei manieren waarop je hier aandacht aan kunt besteden. Wanneer je de juiste klanten aantrekt, betekent dit meteen dat je meer successen zal behalen. In deze blog krijg je tips hoe je de juiste klanten kunt bereiken en wat je kunt doen om ze écht tot betalende klant om te toveren.

Op welke manier kun je de juiste klanten bereiken?

Allereerst is het erg belangrijk dat je de juiste doelgroep target als klant. Bedenk goed welke personen het meeste aan je product of dienst hebben en ook vooral waarom je product of dienst zoveel voor hen kan betekenen. Wanneer je de doelgroep verkeerd inschat, sla je de plank volledig mis en dat is juist wat je als ondernemer wil voorkomen. Bekijk ook in je persoonlijke netwerk of er (potentiële) klanten te vinden zijn en ondervraag hen over je product of dienst, zodat je een testronde kunt draaien.

Daarnaast is het belangrijk dat de doelgroep je online makkelijk terug kan vinden. Dit kun je doen door SEO en SEA in te zetten. Op die manier komen zij te weten dat je bestaat en zullen ze eerder geneigd zijn om een serieus kijkje op de website of webshop te nemen. Zet social media in, zodat de klant precies weet wat zij van je kunnen verwachten.

Hoe zorg je ervoor dat je potentiële klanten in betalende klanten verandert?

Nu je precies weet uit welke personen je doelgroep bestaat, is het de kunst om ze te benaderen en over te halen om je product of dienst aan te schaffen. Wanneer je goed op de doelgroep bent ingespeeld, zal je weinig overtuiging nodig hebben om dit doel te bereiken. Verder is het belangrijk dat je betrouwbaar en professioneel overkomt. Geef een welkomstkorting of zorg ervoor dat ze bij de eerste aankoop iets extra ontvangen. Op die manier bouw je direct een betere band op met de klant en is de kans dat ze in de toekomst bij je terugkeren vele malen groter.

Tips om meer uit je klantenbestand te halen

Heb je in de loop der tijd een mooie hoeveelheid mailadressen van (potentiële) klanten verzameld? Dan kan je ervoor kiezen om email marketing in te zetten, zodat je ook het meeste uit al die verschillende mailadressen kunt halen. Email marketing zorgt ervoor dat je kortingen, tijdelijke deals en nieuwsbrieven naar de (potentiële) klanten kunt sturen. Op die manier kun je van ‘slapende’ klanten proberen om betalende klanten te maken. Dit is eens in de zoveel tijd zeker de moeite waard. Bovendien zou je een community kunnen opbouwen waardoor je klanten meer waarde aan je onderneming ervaren.