Als je een studie hebt gedaan dan ga je daarna meestal beginnen met werken, je komt het werkveld in als iemand met weinig ervaring en kennis van de praktijk. Dit kan snel veranderen en zo vliegen de jaren aan je voorbij. Wanneer je jouw functie al een lange tijd uitvoert dan kan het zijn dat je behoefte hebt om jezelf te ontwikkelen naar de volgende stap. Er zijn verschillende manieren en wegen om te bewandelen als het aankomt op het ontwikkelen van jezelf. Wil je meer weten over hoe je kan zorgen voor persoonlijke ontwikkeling in je werk? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie hier over.

Een studie of cursus volgen om jezelf te ontwikkelen

Als je een opleiding hebt gevolg dan heb je heel veel kennis verzameld, dit neem je natuurlijk mee het werkveld in. Tijdens dat je aan het werk gaat verzamel je nog meer kennis, informatie en je leert nieuwe vaardigheden. Op deze manier verbreed jij je horizon en zo kan je erna gaan kiezen of jij je ergens in wilt gaan specialiseren. Is je huidige functie iets wat je wilt blijven doen of ga je een specifiekere functie uitvoeren voor het bedrijf? Zo kan jij allerlei kanten op wanneer je een studie of cursus gaat volgen waar jij jezelf kan gaan ontwikkelen en specialiseren.

Wat voor studie of cursus past bij jouw baan?

Om een cursus of studie te kunnen kiezen die je wilt gaan volgen is het natuurlijk van belang dat je weet wat je wilt gaan leren. Zo kan je dan gericht op zoek gaan naar welke studie of cursus hier dan goed bij aansluit, zodat jij uiteindelijk wel de vaardigheden en kennis kan op doen die je ook daadwerkelijk wou op doen. Veel mensen die een HBO diploma hebben kiezen bijvoorbeeld voor een Black Belt opleiding om zichzelf daarmee zo goed mogelijk te ontwikkelen.

Wat levert het volgen van een studie of cursus voor jou op?

Wanneer jij jezelf blijft ontwikkelen en zorgt dat je nieuwe kennis op doet en ook nieuwe vaardigheden leert, zorg je ervoor dat jij voor het bedrijf waar je werkt relevant blijft. Je bent namelijk van waarde voor het bedrijf als je over de juiste skills en de juiste kennis beschikt, investeren in het ontwikkelen van jezelf is daarom echt altijd een goed idee. Wanneer begin jij met het ontwikkelen van jezelf?