Een Warehouse Management Systeem is een must voor elk e-commerce bedrijf die snel groeit en stappen wilt maken in zijn of haar branche. Een WMS helpt je grip te krijgen op je voorraad, financiën en geeft je een voordeel op je concurrentie.

Inzicht in je voorraad

Een WMS geeft je inzicht in je voorraad. Je weet precies wat er binnen is en wat er uitgaat. Dit is belangrijk, want zo voorkom je dat je te veel of te weinig voorraad hebt. Een WMS helpt je ook met het bepalen van de optimale voorraadniveaus, zodat je niet te veel geld kwijt bent aan voorraadkosten. Daarnaast bepaalt het systeem de meest ideale loop- en pickroutes, zodat magazijnpersoneel minder belast wordt.

Als je te veel voorraad hebt, dan staat er eigenlijk kapitaal stil in je magazijn. Als je echter te weinig voorraad hebt, dan loop je het risico om niet meer te kunnen leveren na een bestelling van een klant. Beide deze opties zijn natuurlijk ongewild. Een goed WMS zorgt ervoor dat je altijd precies genoeg voorraad hebt. Hierdoor heb je een gezondere cashflow waarmee je weer sneller kan bewegen als onderneming. Als je ziet dat er ergens een kans ligt voor een bepaald product dan wil je deze natuurlijk ook kunnen benutten!

Financiële voordelen van een WMS-systeem

Financieel gezien is een WMS ook interessant. Het kan helpen besparen op je warehouse en verzendkosten. Dit komt doordat een WMS ervoor zorgt dat je efficiënter werkt en minder fouten maakt. Dit leidt tot lagere kosten en uiteindelijk meer winst. Vooral het efficiënt inkopen levert een groot financieel voordeel op voor ondernemingen. Zoals eerder genoemd komt hiermee kapitaal vrij waarmee weer nieuwe producten kunnen worden ingekocht. Hierdoor blijf je altijd wendbaar en ben je in staat om snel in te springen als je een nieuwe trend ziet ontstaan.

Voordeel behalen op de concurrentie

Een ander voordeel van een WMS is het concurrentievoordeel dat het biedt. Een goed geïmplementeerd WMS geeft je bedrijf een betere naam en zorgt ervoor dat klanten terugkomen. Dit komt doordat klanten weten dat ze bij jou bedrijf sneller en beter geholpen worden dan bij de concurrentie. Dit leidt uiteindelijk tot meer omzet en winst.

Ook helpt het de reputatie van je bedrijf beter te maken als je nooit nee hoeft te verkopen en als je producten snel en correct bezorgd worden. Het WMS van Montawms.com draait in je eigen magazijn en is makkelijk schaalbaar. Het groeit met je mee. 

Het ideale WMS systeem als basis voor de e-commerce onderneming

Kortom, een Warehouse Management Systeem is onmisbaar voor elk e-commerce bedrijf. Het geeft inzicht in de voorraad, bespaart op magazijn- en verzendkosten en geeft je bedrijf een concurrentievoordeel.