SEO, in het Nederlands: zoekmachineoptimalisatie, is een van de sterkste online marketingtools die er zijn. Ervoor zorgen dat jouw website hoog staat in de ranking van Google, betekent dat jouw onderneming beter zichtbaar is. SEO genereert relevant websiteverkeer en bezorgt je een hoge positie in de zoekresultaten van Google, waardoor jouw website meer kliks ontvangt. Het kan een uitdaging zijn om de SEO van jouw onderneming helemaal zelf te regelen. In dit artikel delen we 3 voordelen van het uitbesteden van jouw SEO.

Wat is SEO?  

Even terug naar de basis. Om te weten waarom SEO zo belangrijk is, moet je goed begrijpen wat het inhoudt. Zoekmachines zoals Google en Yahoo spelen een grote rol in het proces dat ervoor zorgt dat een consument een aankoop doet. Consumenten gebruiken namelijk zoekmachines om datgene te vinden waar ze naar op zoek zijn – en dat betekent dat je veel klanten misloopt als je niet goed vindbaar bent in Google. Met SEO zorg je ervoor dat je website hoog in de ranglijsten van zoekmachines komt te staan, bij zoekwoorden waar jouw doelgroep vaak naar zoekt.

1.      Het bespaart je tijd

Als je de SEO van jouw website goed wilt aanpakken, betekent dat een flinke taak. Een goede SEO-strategie bevat namelijk een aantal punten. Hij moet zorgen voor betere content, de webpagina’s moeten afgestemd worden op de behoefte van zoekers en de techniek van de website moet kloppen voor google. Daarnaast moet je website makkelijk zijn in gebruik en moet er gezorgd worden voor een hogere positie in Google en andere zoekmachines. Dat is veel werk, waardoor het fijn is om dit uit te geven. Zo hoef jij je slechts nog bezig te houden met datgene waar het voor jou écht om draait: het product dat jij met je onderneming aanbiedt.

2.      Je werkt volgens een beproefde strategie

Een SEO consultant die de SEO voor jouw onderneming overneemt, zal het maximale halen uit de groei van jouw bedrijf. Er zijn enorm veel verschillende strategieën die je kunt toepassen op SEO. Wanneer je de SEO uitbesteedt, betekent dat dat er experts zijn die zullen bepalen welke tactiek het beste past bij de situatie van jouw bedrijf. Welke zoekwoorden zijn geschikt en op welke manier moet de techniek van je website bijvoorbeeld worden verbeterd? Met de hulp van een expert weet je zeker dat je SEO optimaal wordt uitgevoerd.

3.      Je laat het over aan een specialist

Misschien twijfel je, omdat je zelf een marketeer in huis hebt. Maar naast SEO heeft deze werknemer ook nog een hoop andere taken en is hij of zij misschien niet gespecialiseerd in SEO maar in andere relevante vakgebieden. Als je je SEO uitbesteed, laat je de taak over aan een expert die op de hoogte is van alles uit het SEO-vakgebied. En die kennis is nodig om beter te presteren dan jouw concurrentie.

Genoeg redenen dus, om de SEO van jouw organisatie uit te besteden. Kies je daarvoor, dan weet je zeker dat de SEO van jouw organisatie wordt uitgevoerd door een specialist die de juiste strategie weet te bepalen. Daarnaast bespaart het jou tijd, waardoor je je met andere dingen kunt bezig houden! Ben je benieuwd hoe het er met jouw website voor staat? Doe eens een SEO scan!