Productiviteit is de sleutel tot succes. Daarom wil je als ondernemer het liefst dat iedereen die in jouw bedrijf werkt altijd het meest productief is. Dit is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Daarom is het belangrijk om te bekijken hoe je de productiviteit zelf wat kan verbeteren. Daar kan bijvoorbeeld Zelfkoffiezetten.nl je bij helpen. Daarnaast zijn er ook nog enkele andere trucs die je kan toepassen om te zorgen dat iedereen net wat meer uit zichzelf haalt.

Zet technologie in

Er is veel onderzoek gedaan naar productiviteit. Vooral in de techsector is hier veel interesse voor geweest. Het is de moeite waard om die kennis te benutten. Met verschillende technologische snufjes kan je heel gemakkelijk zorgen dat er veel meer te bereiken is op een enkele dag. Dat maakt het dus op zich al de moeite waard om hier je voordeel mee te doen. Vaak vragen ze maar een kleine investering, maar leveren ze juist ook heel veel op. Het is de moeite waard om daar dus ook eens naar te kijken. Zoek enkele snufjes die bij jouw onderneming passen uit en zie direct het voordeel.

Zorgen voor goede koffie

Dat koffie een belangrijke factor is in hoe mensen presteren, dat werd altijd al gedacht. Tegenwoordig blijkt ook uit praktijkonderzoeken dat goede koffie veel kan betekenen voor ondernemers. Mensen worden er productiever van, maar er zijn ook veel aanwijzingen dat het goed is voor de gezondheid. Dan wil je natuurlijk wel voor goede koffie zorgen. Je gaat op zoek naar de beste koffiecupmachine. Die zal in ieder geval met veel enthousiasme worden ontvangen door de medewerkers. Natuurlijk is het belangrijk om even onderzoek te doen naar de mogelijkheden. Al snel zal dan duidelijk zijn welke machine je moet gebruiken om het maximale eruit te halen.

Zorgen voor ontspanning

Ook bewezen is het feit dat meerdere kortere pauzes op een dag nemen de productiviteit over de dag als geheel sterk kunnen bevorderen. In dat opzicht is het dus ook niet vreemd wanneer je als ondernemer meer moeite doet om de medewerkers wat ontspanning naast de werkvloer te kunnen bieden. Door ze korte pauzes te bieden om het hoofd even leeg te maken, kan je er dus zeker van zijn dat het uiteindelijk veel beter zal werken dan wanneer je hele dagen achter elkaar van de vroege ochtend tot de late middag aan één stuk door werkt met elkaar.

Eigen invulling geven

Ook is gebleken dat thuiswerken goed kan zijn voor de productiviteit. Waar altijd gedacht werd dat op kantoor meer bereikt kon worden dan in huis, is dat tegenwoordig wel anders. Hoewel na de COVID-pandemie veel kantoren wel weer medewerkers zijn gaan verwelkomen, is er altijd nog meer thuiswerken mogelijk dan voorheen. Dat dit goed is voor de prestaties van de medewerkers, is inmiddels wel duidelijk. Wanneer je dus als ondernemer meer uit de mensen wilt halen, dan kan het slim zijn om ze een deel eigen invulling te geven aan de werkweek. Dit kan een groot verschil maken.