Nederlanders zijn goed in ondernemen, dat weten we. Kijk maar eens naar de Gouden Eeuw en hoe dit kleine land toen op economisch gebied zoveel heeft bereikt. In ons land zijn op dit moment dan ook duizenden startups die ieder potentieel hebben om groot te worden. Er is echter een kleinere groep die de meeste potentie heeft en van welke je de komende jaren zeker nog veel zal gaan horen. Vooral op digitaal vlak valt veel winst te behalen. Daarom in dit artikel een aantal veelbelovende startups die zich voortbewegen binnen de digitale wereld.

Polarsteps

Veel mensen houden van reizen. Nog leuker is het bijhouden van al je avonturen zodat je het thuisfront er later over kan vertellen. Polarsteps is een app waarbij je route en al de plaatsen die je bezocht hebt automatisch worden bijgehouden. Het is dus eigenlijk een soort digitaal en visueel reisdagboek die op een grote kaart weergeeft wat je allemaal bezocht hebt. Het doel van deze startup is om een platform te worden waarop reizigers al hun routes kunnen plannen, vastleggen en documenteren.

TicketSwab

TicketSwab is een voorbeeld van een startup dat perfect heeft ingespeeld op een probleem dat in 2014 steeds zichtbaarder werd. Namelijk het verhandelen van tickets voor woekerprijzen. TicketSwab is dan ook een app waar je je tickets voor festivals, theater, concerten en sportevenementen kan kopen en verkopen voor een eerlijke prijs. Er wordt namelijk maximaal 120% van de oorspronkelijke prijs gevraagd. Een veelbelovende startup die de eerste vijf jaar succesvol is doorgekomen.

Parkeagle

Wel eens gefrustreerd omdat je geen parkeerplek kan vinden? Woon je in een drukke stad en is dit de dagelijkse realiteit? Je bent niet de enige Nederlander van wie dit een van de grootste ergernissen is. Parkeagle is een app waarbij je direct naar een beschikbare parkeerplaats wordt gestuurd. Een slimme oplossing waarvoor meerdere steden hun interesse hebben getoond. Door vooruitstrevende technologie in parkeerplaatsen te verwerken kan Parkeagle het overzicht van alle beschikbare parkeerplaatsen in de stad houden. Op dit moment zijn Rotterdam, Nissewaard en Noordwijk klant van deze startup. Hier ga je nog meer van horen!