Er zijn verschillende situaties denkbaar waarin VoIP telefonie de ideale oplossing is voor een bedrijf of ondernemer. Met name tijdens de pandemie waar we momenteel in zitten, is VoIP ideaal om te hebben. Wellicht heb je er wel eens van gehoord en vraag je je af of het iets is voor jou, of ben je eigenlijk gewoon benieuwd naar wat het precies is. Lees hier meer over VoIP en kom erachter of het iets is wat bij jou of jouw bedrijf past.

Wat is VoIP precies?

VoIP telefonie betekent eigenlijk telefonie over het internet. Dat houdt in dat je via het internet belt. Net als je op bijvoorbeeld op WhatsApp of Skype zou doen, maar dan via een ‘vaste’ telefoon. Je belt dan ook met een vast nummer en kunt dit doen via zowel de geleverde toestellen als via een mobiele telefoon die je koppelt aan het systeem. Dit maakt het allemaal erg handig en flexibel, en ideaal voor de moderne ondernemer. Zeker in deze tijden waarin we massaal thuiswerken.

Voordelen ten opzichte van vaste telefonie

Wanneer je zakelijke telefoontjes pleegt met een vaste telefoon, zitten daar verschillende nadelen aan ten opzichte van VoIP bellen. Zo is het voordeliger, en zeker als beginnend bedrijf is dat altijd mooi meegenomen. Daarnaast zijn zaken als het doorsturen van telefoontjes en het koppelen van telefoonnummers makkelijk te regelen wanneer je bezig gaat met VoIP. Dat is handig wanneer je thuiswerkt, of voor je werk bijvoorbeeld veel zakelijke reizen maakt. Je zit niet meer vast op één plek, maar voert zakelijke telefoontjes gewoon uit waar je wil – zolang je maar internet hebt. Bovendien is het erg snel te installeren: na een dag kan het allemaal al geregeld zijn. Dat is natuurlijk ideaal!

Iets voor jou?

Is bellen via VoIP iets voor jou of jouw bedrijf? Dat hangt ervan af. Worden er veel telefoontjes gepleegd? Is zakelijk bellen iets waar het bedrijf vaak mee bezig is? Dan is het antwoord eigenlijk al snel ja. Er zijn eigenlijk geen nadelen te noemen als het om VoIP gaat. Het enige wat echt belangrijk is, is een stabiele internetverbinding. Ligt dit er een keer een dag uit, dan zal het telefoonsysteem ook niet meer werken. Echter heb je waarschijnlijk op je mobiele telefoon wel internet en kun je dus alsnog via hier jouw telefoontjes plegen. Het is dus erg simpel op te lossen wanneer er een keer zo’n storing ontstaat.