De meeste ideeën lijken onmogelijk te realiseren totdat iemand het daadwerkelijk doet. Ondernemen begint altijd met een idee van een product of dienst dat niemand anders nog heeft bedacht of waar je een mogelijke nieuwe trend in ziet. In het begin kan het moeilijk zijn om klanten te krijgen, totdat opeens iedereen jouw product of dienst wil. Juist omdat ondernemen geen eenduidige betekenis heeft, is het fijn om wat concrete voorbeelden van succesvol ondernemen erbij te nemen. Hieronder meer over Secrid, Swabfiets en Suittruck.

Secrid

In een tijd waarin digitalisering van allerlei diensten niet alleen comfort maar ook onveiligheid meebrengt, is Secrid precies op juiste tijd op de markt gekomen. Deze compacte en handige cardholders beschermen je tegen scammen. Daarnaast is het product goed ingespeeld op de tijd waarin vooral jonge mensen bijna geen contant geld meer gebruiken maar alleen pasjes bij zich dragen. Tegenwoordig wordt de Secrid-wallet van Sasse en Rene over de hele wereld verkocht.

Swabfiets

De Swabfiets is bedacht door drie studenten in 2014. Zoals elke andere student hielden zij regelmatig ergernissen over aan kapotte of gestolen fietsen. De Swabfiets is dan ook een service waarbij je maandelijks een fiets als het ware ‘huurt’. In ruil voor de maandelijkse kosten heb je altijd een werkende fiets en word je fiets vervangen als deze gestolen is. De oprichters van de Swabfiets hebben dan ook goed ingespeeld op de vraag naar zekerheid en comfort binnen de fietswereld. En mocht dit land nou net de fietshoofdstad zijn.

Suittruck

In deze tijd waarin veel mensen online kleding kopen en geen tijd meer hebben om naar de winkel te gaan, heeft Rutger Vlaming een gat in de markt gevonden met zijn Suittruck. Op afspraak rijdt hij met zijn rijdende kleedkamer naar bedrijven toe zodat werknemers tijdens de pauze een bezoekje aan zijn Suittruck kunnen brengen. Volgens Rutger is het slimmer om naar de klant toe te gaan die echt iets wilt kopen, dan in een winkel af te wachten totdat er iemand naar je toe komt. De Suittruck is dan ook een goede middenweg tussen online bestellen en zelf naar de winkel toe gaan.