Ethereum is na de Bitcoin een van de meest populaire cryptomunten die er zijn. De Ethereum koers is echter zeer volatiel. Deze hoge mate van beweeglijkheid benadrukt het belang om de Ethereum koers goed te volgen. Je wil als handelaar of belegger uiteraard niet dat belangrijke moment missen dat je jouw slag moet slaan! In dit blog vertellen we je alles over Ethereum als cryptomunt en geven we je inzicht waar je de Ethereum koers live kunt volgen. 

Wat is Ethereum?

Ethereum is een van de bekendste software platformen ter wereld. De term Ethereum heeft betrekking op een digitale technologie die je het beste kunt zien als de ruggengraat van een nieuw soort internet. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de blockchain technologie. Dit is een gedecentraliseerd netwerk dat de basislaag vormt waarop decentralized applications (DAPP’s) en smart contracts vormgegeven en gelanceerd kunnen worden. Hierbij kan gebruik worden gemaakt met de eigen programmeertaal van Ethereum die we kennen onder de naam Solidity. Dit klinkt heel ingewikkeld maar het tegendeel is het geval. Het Ethereum platform is een zeer gebruiksvriendelijk platform. Dit komt omdat er gebruik wordt gemaakt van een open source blockchain. Dit betekent dat de broncode van Ethereum voor iedereen in te zien is en dat iedereen in staat is om een protocol op te bouwen en applicaties hierop te lanceren.

Het voordeel van dit soort gedecentraliseerde netwerken is dat er geen afhankelijkheid bestaat van besturende instanties/ bedrijven. Het netwerk wordt immers beheerd en onderhouden door de gebruikers (de nodes dus de aangesloten computers) zelf. Uiteraard wordt het gedecentraliseerde netwerk veelvuldig vergeleken met de traditionele (gecentraliseerde netwerken). Een vergelijking leert dat DAPP’s veel veiliger, privacy vriendelijker en niet te censureren zijn. 

Wat is het verschil tussen Ethereum en Ether?

De termen Ethereum en Ether worden ten onrechte in de volksmond nog wel eens door elkaar gebruikt. Het verschil tussen Ethereum en Ether kunnen we eenvoudig uitleggen: Ether is de cryptocurrency waarmee je kan betalen binnen het Ethereum netwerk. Ether (ETH) is dus een token die een waarde vertegenwoordigd. Dit token kun je dus gebruiken als betaalmiddel maar ook om waarde over te boeken naar een andere persoon. Dit kan op een razendsnelle manier omdat er geen tussenpersonen zoals een bank bij betrokken is. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een wallet (dit is een digitale portemonnee die je in beheer hebt bij een crypto exchange) en een ontvangstadres van de ontvangende partij. De waarde wordt verstuurd met een ingewikkelde wiskundige versleuteling. Dit maakt het vrijwel onmogelijk om te frauderen bij dit soort transacties. De transactie wordt immers automatisch digitaal gecontroleerd door alle nodes. Naast het betalen met Ether kun je dit token gebruiken als handels- of beleggingsinstrument en de aankoop van deze crypto zien als investering in de toekomst. 

Waar kun je de Ether koers het beste live volgen?

We hebben het al in de introductie van dit artikel aangegeven. De crypto markt is sterk aan veranderingen onderhevig. Dit betekent dat een snel stijgende koers net zo snel, of misschien nog wel sneller, kan dalen. Hieruit moet je niet alleen de conclusie trekken dat het handelen in cryptocurrency veel risico’s met zich draagt maar ook dat je de Ether koers goed moet volgen als je hierin geïnvesteerd hebt. De Ethereum koers volgen kun je het beste doen op een website die je live en 24/7 van je gewenste gegevens voorziet. Er zijn websites die volledig ingericht zijn om je te voorzien van alle gewenste informatie over het Ether token net als je voor de Ripple koers ook het beste bij een speciaal hiervoor ingerichte website kunt raadplegen. Je wil immers niet dat belangrijke moment waarop je moet toeslaan missen. Heb je besloten om het ETH aan te schaffen? Realiseer je dat je dit alleen moet doen als dit op een verantwoorde manier kan.