Wil jij investeren in jouw bedrijf, maar ontbreekt het je aan de financiële middelen? Denk dan niet direct dat je de investering uit jouw hoofd moet zetten. Nee, want je kunt namelijk een zakelijke lening aanvragen. Zo’n lening kun je uitstekend gebruiken om te investeren in jouw bedrijf. Heb jij nog niet eerder een zakelijke lening gehad? Dan ben je niet bekend met alle ins en outs van zo’n lening. Dit maakt het vinden van een geschikte lening er niet makkelijker op. Daarom bieden wij jou de helpende hand. In deze tekst vertellen wij je waar je op moet letten bij het aanvragen van een zakelijke lening. Hierdoor kun jij straks een weloverwogen keuze maken.
Wat kost zakelijk geld lenen?
We hoeven jou ongetwijfeld niet te vertellen dat een zakelijke lening kosten met zich meebrengt. Jij leent immers geld en dit moet je terugbetalen aan de geldverstrekker. Dit doe je allereerst door maandelijks een vast bedrag af te lossen. Op deze manier is jouw lening aan het einde van de looptijd afgelost. Hoeveel je maandelijks aflost? Dat is afhankelijk van een aantal factoren. Zo speelt de hoogte van de lening mee, evenals de looptijd.
Vergeet niet dat je meer betaalt dan je leent. Ook bij een zakelijke lening krijg je namelijk te maken met rente. Hoeveel rente er geheven wordt over een bedrijfslening? Dat hangt af van de geldverstrekker waarbij jij de lening afsluit. De rente is namelijk niet overal hetzelfde. Sluit daarom nooit een zakelijke lening af zonder een vergelijking te maken. Zodoende vind jij de zakelijke lening met de laagste rente, waardoor geld lenen relatief goedkoop is.
Hoe zit het met de looptijd?
De meeste ondernemers die een zakelijke lening af willen sluiten, kijken alleen naar de kosten. Dit is op zich logisch, want dit voel je direct in jouw portemonnee. Toch moet je bij zakelijk financieren verder kijken dan de kosten. Zo speelt de looptijd bijvoorbeeld ook mee. Vrijwel iedere geldverstrekker hanteert een maximale looptijd voor een zakelijke lening. Toch kan deze maximale looptijd per geldverstrekker verschillen.
Kijk daarom ook goed naar de looptijd voordat je een zakelijke lening afsluit. Bij de meeste kredietverstrekker heb jij overigens zelf de regie in handen voor wat betreft de looptijd. Gaat het jouw bedrijf financieel voor de wind? Dan wil je mogelijk extra aflossen op jouw zakelijke lening. Kies jij voor een lening bij New10? Dan kun je extra aflossen op jouw zakelijke lening zonder dat je hiervoor moet betalen. Zo los jij jouw lening mogelijk wel (ruim) voor de looptijd af.
Zakelijke lening of toch zakelijke krediet?
Naast een zakelijke lening kun je als ondernemer ook voor zakelijk krediet kiezen. Ben jij niet bekend met zakelijk financieren? Dan brengt dit jou mogelijk aan het twijfelen. Dat is begrijpelijk. In sommige gevallen is zakelijk krediet een betere keuze dan een zakelijke lening. Zo is een zakelijke lening vooral geschikt voor langlopende investeringen. Je gebruikt deze financiering bijvoorbeeld voor uitbreiding van jouw bedrijf of voor de aankoop van nieuwe machines en/of voertuigen. Zakelijk krediet is juist weer geschikter voor de korte termijn. Zo gebruik je deze financiering bijvoorbeeld om personeel of rekeningen van leveranciers te kunnen betalen. Bepaal daarom altijd eerst welke vorm van zakelijk financieren het beste bij jou past voordat je de knoop doorhakt.