Ben je zelfstandig ondernemer en groeit je bedrijf? Dan is het wel zo fijn om ergens terecht te kunnen om geconcentreerd te werken, mogelijk je personeel te huisvesten en een mooie ruimte te creëren waar je klanten kunt ontvangen. Het is tijd voor een kantoor. Wanneer je een relatief kleine onderneming hebt, is een heel kantoorpand veel te groot en te duur voor jouw onderneming alleen. Vandaar dat je voor een kantoor in een bedrijfsverzamelgebouw kunt kiezen. In deze blog lees je wat een bedrijfsverzamelgebouw is, welke voordelen eraan vastzitten en wat het verschil met een business center is.

Wat is een bedrijfsverzamelgebouw?

Een bedrijfsverzamelgebouw is vaak een groot kantoor wat vanbinnen in allerlei kleinere kantoren is verdeeld. Er zijn vaak verschillende afdelingen terug te vinden en allerlei (kleinere) bedrijven vestigen zich samen in één groot kantoorpand. In dit kantoor kun je dus uiteenlopende ondernemingen terugvinden. Vaak kun je als ondernemer uit een bepaald pakket kiezen, waardoor je ook van services of bepaalde faciliteiten gebruik kunt maken. Heb je een vergaderruimte nodig en zit dat niet bij de gehuurde ruimte inbegrepen? Dan kun je iemand in het kantoor die dit wel heeft, vragen om die ruimte zo nu en dan te huren. Dit regelen jullie allemaal onderling.

Vaak zitten er wel een receptie en toiletvoorzieningen bij de huurkosten inbegrepen. Als je van meerdere faciliteiten gebruik wenst te maken, kun je die zelf ontwikkelen of tegen een meerprijs voor jezelf regelen.

Wat zijn de voordelen van een kantoor in een bedrijfsverzamelgebouw?

Doordat er meerdere ondernemingen in een bedrijfsverzamelgebouw samenkomen, kunnen er vruchtbare samenwerkingen uit ontstaan. Je staat namelijk direct in contact met andere ondernemers en kunt wellicht met hen gaan samenwerken. Het kan ook heel fijn zijn om even met iemand te brainstormen die heel anders tegen je onderneming aankijkt dan jij. Zo kom je misschien tot nieuwe inzichten waar je heel wat mee kunt. Verder bespaar je kosten als je een kantoor in een bedrijfsverzamelgebouw huurt. Je huurt namelijk een kleinere ruimte, waardoor het veel beter te betalen is.

Een ander voordeel van een bedrijfsverzamelgebouw is dat het gebouw vaak centraal gelegen is. Je kunt dit soort gebouwen in de buurt van stations of snelwegen vinden, waardoor je klanten het makkelijk met het openbaar vervoer en de auto kunnen bereiken.

Wat is het verschil tussen een bedrijfsverzamelgebouw en een business center?

Nu je weet wat een bedrijfsverzamelgebouw precies inhoudt, ben je erachter gekomen dat er binnen deze optie alleen kantoren aan huurders beschikbaar worden gesteld. Een business center is er veel meer opgericht om in eerste instantie werkplekken te creëren die je van alle gemakken voorzien. Doordat je mogelijke huurplek al helemaal ingericht is en jij je aansluit bij de bestaande community, betaal je voor een plek in een business center meer geld dan in een bedrijfsverzamelgebouw. Een business center heeft altijd een receptie, lunchgelegenheden in het gebouw en kant-en-klaar ingerichte kantoren beschikbaar. Binnen een bedrijfsverzamelgebouw kun je zelf je kantoor inrichten.