De BORG-certificering is een erkende indicator om te weten of de beveiliging van je pand voldoet aan de Europese betrouwbaarheids- en veiligheidsnormen. Beveiligingsmaatregelen zoals een alarmsysteem, sloten, toegangscontrole etc. komen in aanmerking voor certificering, wanneer een BORG-gecertificeerd bedrijf het systeem heeft geïnstalleerd en daarbij alle vereiste veiligheidsmaatregelen zijn genomen. 

Een BORG-gecertificeerd bedrijf mag een certificaat aan de eindgebruiker overhandigen wanneer de veiligheidsmaatregelen aan de eisen voldoen. Hier kun je meer lezen over het BORG certificaat.

De BORG-B en BORG-E certificatie programma’s traden op 1 januari 2021 in werking 

Dit beveiligingscertificaat is als het ware een rapport. In dit rapport staat beschreven welke beveiligingsmaatregelen zijn genomen voor een commercieel of residentieel gebouw. Het certificaat is vijf jaar geldig, als er bij een BORG-gecertificeerd bedrijf een onderhoudscontract getekend is. 

Voor wie is dit BORG-certificaat?

Als huis- of pandeigenaar kan het zijn dat je aan de verzekering moet aantonen dat het pand op de juiste manier is beveiligd. Een BORG-certificaat toont aan de verzekeringsmaatschappij dat een betrouwbaar beveiligingsbedrijf de vereiste veiligheidsmaatregelen heeft genomen. Tal van verzekeraars geven een korting wanneer je een certificaat hebt. Er zijn immers veiligheidsmaatregelen genomen die de kans op een inbraak sterk verkleinen.

Wanneer is het nodig?

In onze cultuur is veiligheid een waardevol middel dat we met z’n allen respecteren. Inbraken zijn voor veel mensen verschrikkelijk en leveren veel schade op. Daarom worden door huishoudens, bedrijven en de overheid talrijke voorzorgsmaatregelen genomen panden tegen inbraak te wapenen. 

De veiligheid kan verhoogd worden door technische maatregelen, zoals inbraakalarmen, camerasystemen, inbraakvertragend glas en sterke sloten op deuren en ramen. Beveiligingsmaatregelen zijn er in verschillende klasse. De klasse die jij nodig hebt wordt bepaald tijdens een risicoanalyse. Aan de hand van verschillende aspecten, denk aan de (verzekerde)waarde van je producten, de ligging van het pand etc. wordt het risico en de daarmee verbonden klasse in kaart gebracht. 

Meer dan inbraakbeveiliging

Voor het beveiligen van je eigendommen en de veiligheid van je medewerkers en/of gasten zijn er meer maatregelen te nemen dan enkel inbraakbeveiliging. Zo kan een intercomsysteem enkel toegang geven aan bevoegde personen of een brandmeldinstallatie een grote brand voorkomen. Wil jij naast inbraakbeveiliging je pand ook beveiligen tegen brandgevaar? Lees hier dan meer over de brandmeldinstallatie certificering van BINK Beveiliging.