Als ondernemer is de kans behoorlijk groot dat je wel eens gehoord hebt van factoring. Factoring is een belangrijk begrip geworden in het zakenleven en steeds meer bedrijven doen beroep op de diensten van een factoringmaatschappij. Een factoringmaatschappij neemt jouw facturen over en binnen 24 uur wordt het factuurbedrag op jouw rekening overgemaakt. Voordat je als ondernemer aan de slag gaat met een factoringmaatschappij, is het handig om meer factoring informatie te krijgen. Factoring informatie wordt op deze pagina aan jouw gegeven, zodat je precies weet wat het inhoudt.

Factoring informatie

Factoring is in principe het financieren van facturen en het is een moderne manier van financieren. Deze moderne manier van financieren kent verschillende vormen, maar blijft in de basis altijd hetzelfde. Je draagt namelijk als ondernemer jouw facturen over aan een factoringmaatschappij. Je betaalt hiervoor een vergoeding aan de factoringmaatschappij en je ontvangt in ruil hiervoor direct het gefactureerde bedrag. Sommige factoringmaatschappijen kunnen het gehele debiteurenbeheer van jouw bedrijf overnemen. De laatste jaren groeien bedrijven enorm snel door een aantrekkende economie en hierdoor ontstaat de behoefte aan extra werkkapitaal. Factoring is hiervoor een van de beste oplossingen en een factoringmaatschappij kan hier goed bij helpen.

Hoe werkt het?

Bij factoring is het van belang dat je zelf de factuur verzendt aan jouw klanten en deze ook tegelijkertijd doorstuurt naar de factoringmaatschappij. De factoringmaatschappij zorgt ervoor dat jij binnen 24 uur het factuurbedrag op jouw rekening krijgt, dit is natuurlijk met aftrek van het factorloon. Je kunt de factoringmaatschappij ook inschakelen voor het overnemen van het debiteurenbeheer en dit is ideaal voor grote bedrijven. Je hoeft niet meer achter jouw debiteuren aan en dit scheelt een hoop stress. De factoringmaatschappij zorgt ervoor dat de facturen ook echt betaald worden. Onduidelijkheden of betwistingen met betrekking tot vorderingen worden aan jouw teruggekoppeld, zodat je hier ook alles over te weten komt. De factoringmaatschappij neemt een zakelijke en professionele houding aan, waarbij de maatschappij de zakelijke relatie met jouw klant aanhoudt.

Wanneer je een factoringmaatschappij inschakelt, is het heel eenvoudig om de status van jouw facturen te volgen. Vaak kun je via een online platform precies zien hoe het gaat met de betaling van jouw facturen. Het is een groot voordeel dat je direct beschikt over het geld wat je hoort te krijgen, hierbij is het wel van belang dat je kiest voor een betrouwbare aanbieder.

American Factoring

American Factoring is ook een vorm van factoring en verschilt eigenlijk niet veel van de normale vorm.  Een American factoringmaatschappij vergoed 98% van de uitstaande facturen, maar je kunt het allemaal zelf bepalen. Je hoeft namelijk niet iedere factuur door te sturen naar een factoringmaatschappij. Sommige facturen kun je zelf regelen en dit is heel erg handig als je weet dat deze klanten toch wel betalen.

Wil jij ook de factoring regelen voor jouw onderneming? Kijk dan snel op het internet en gebruik een factoring vergelijk website, zodat je de verschillende maatschappijen met elkaar kunt vergelijken. Hierbij is het ook handig om een offerte aan te vragen.