Zakelijk reizen naar de Verenigde Staten kan een interessante en uitdagende ervaring zijn voor ondernemers. Het land biedt talloze mogelijkheden voor zakenmensen, van het opdoen van nieuwe kennis en het opbouwen van internationale zakelijke contacten tot het uitbreiden van de eigen onderneming naar de Amerikaanse markt. Zakenreizigers die naar de Verenigde Staten af willen reizen, zijn verplicht in het bezit te zijn van een ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Dit is een verplichte aanvraag voor zakelijke reizigers die gebruikmaken van het Visa Waiver Programma. De ESTA is nodig voor zowel zakelijke reizen naar de Verenigde Staten als toerisme. Ben jij benieuwd hoeveel een ESTA kost en hoe je deze kunt betalen wanneer je met een zakelijk doeleinde naar de Verenigde Staten reist? Lees hier onder meer!

Hoeveel kost een ESTA?

De kosten voor een ESTA bedragen 14 dollar, omgerekend ongeveer 13 euro. Dit bedrag dient vooraf aan je reis online betaald te worden bij het aanvragen van je ESTA. De betaling kan gedaan worden met behulp van een creditcard of via Paypal. Het aanvragen van je zakelijke ESTA kan gemakkelijk online gedaan worden op de website van de Amerikaanse ambassade. Het is ook mogelijk om je ESTA op te halen bij een aangewezen verkooppunt, maar dit is vaak duurder dan een online aanvraag. Wanneer je een ESTA voor zakelijke reis nodig hebt, is het belangrijk om deze minimaal 72 uur voor vertrek naar de Verenigde Staten aan te vragen, om er zeker van te zijn dat de aanvraag op tijd in behandeling genomen wordt.

Alles over Amerika lees je hier.

Hoe lang blijft mijn ESTA geldig?

Als je voor je zakelijke reis je ESTA hebt aangevraagd en deze is goedgekeurd, dan ontvang je deze per email. Bij een online aanvraag is een ESTA ophalen dus niet nodig. Je ESTA wordt in de vorm van een PDF-bestand verzonden, het is aan te raden deze ook één keer uit te printen zodat je zowel een fysieke versie als een digitale versie op zak hebt. Je ESTA is geldig voor een periode van twee jaar vanaf het moment van je aanvraag. Dit betekent dat zakenreizigers die vaker naar de Verenigde Staten reizen binnen deze periode, niet steeds opnieuw een ESTA hoeven aan te vragen. Het is wel belangrijk om te controleren of je ESTA nog geldig is voordat je reis plaatsvindt omdat je anders vast komt te staan op het vliegveld en je de kans hebt dat je je reis niet kunt vervolgen omdat je het land niet in mag. In sommige gevallen kan het voorkomen dat je ESTA geweigerd wordt. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je eerder bent geweigerd voor een visum, wanneer je paspoort nog minder dan zes maanden geldig is of als je een crimineel verleden hebt. In deze gevallen is het noodzakelijk om een zakelijke visum aan te vragen bij de Amerikaanse ambassade. Dit is een aanvraag die duurder en tijdrovender is dan het aanvragen van een ESTA.