Het is geen geheim dat grote ketens zoals McDonald’s en IKEA een strenge kwaliteitscontrole hebben als het gaat om hun voedsel. Een van de manieren waarop zij dit garanderen, is door middel van het gebruik van e-learning en HACCP-richtlijnen. McDonald’s en Ikea hebben beide hun eigen unieke smaak en kwaliteit, maar hoe zorgen ze ervoor dat hun voedsel altijd zo lekker is? Ontdek het geheim achter hun succes in dit artikel!

HACCP

HACCP – ook wel Hazard Analysis and Critical Control Points genoemd – is een systeem dat is ontworpen om voedselveiligheid te waarborgen. Het stelt richtlijnen op voor het identificeren van potentiële gevaren en het nemen van maatregelen om deze te beheersen. Dit is vooral belangrijk in de voedingsindustrie, waar voedselveiligheid de hoogste prioriteit heeft.

E-learning

E-learning is een andere belangrijke tool die wordt gebruikt om de kwaliteit van het voedsel te waarborgen. Door middel van online trainingen zoals een cursus haccp e learning kunnen medewerkers op elk moment en op elke locatie hun kennis en vaardigheden op het gebied van voedselveiligheid en HACCP bijwerken. Hierdoor blijft hun kennis up-to-date en zijn zij beter in staat om de richtlijnen te volgen en potentiële gevaren te herkennen.

Zo werkt het in praktijk

Maar, hoe werken deze systemen in de praktijk bij grote ketens zoals McDonald’s en IKEA?

McDonald’s

Bij McDonald’s wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van HACCP-richtlijnen bij elke stap van het proces, van de ontvangst van de ingrediënten tot de bereiding van het voedsel en de levering aan de klant. Hierdoor worden potentiële gevaren geïdentificeerd en beheerst, waardoor de kwaliteit en veiligheid van het voedsel gewaarborgd blijft. Daarnaast biedt McDonald’s online trainingen aan via hun e-learning platform “McDonald’s University“. Dankzij deze mogelijkheid kunnen medewerkers hun kennis op het gebied van voedselveiligheid en HACCP op elk moment bijwerken en hun vaardigheden verbeteren. Dit draagt bij aan de kwaliteit van het voedsel en de veiligheid van de klant.

IKEA

Ook bij IKEA wordt er gebruik gemaakt van HACCP-richtlijnen en e-learning om de kwaliteit van het voedsel te waarborgen. Bij IKEA’s Swedish Food Market – waar Zweedse delicatessen worden verkocht – worden er bijvoorbeeld strenge HACCP-richtlijnen gevolgd. Dit geldt niet alleen voor de bereiding van het voedsel, maar ook voor de verpakking en transport ervan. Daarnaast biedt IKEA ook online trainingen aan via hun “IKEA Food Academy“. Hier kunnen medewerkers trainingen volgen op het gebied van voedselveiligheid en HACCP, maar ook op het gebied van duurzaamheid en gezonde voeding. Door deze trainingen blijven de medewerkers op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kunnen zij hun kennis en vaardigheden verbeteren.

Kortom, grote ketens zoals McDonald’s en IKEA waarborgen de kwaliteit van hun voedsel door middel van het volgen van strikte HACCP-richtlijnen en het aanbieden van online trainingen via e-learning. Door deze systemen te implementeren, kunnen zij potentiële gevaren identificeren en beheersen.