Velen zijn het ermee eens dat het belangrijk is om dankbaarheid richting werknemers uit te spreken. Het laten weten dat je dankbaar bent voor iemands inzet is in het algemeen iets belangrijks en iets dat we met zijn allen vaker zouden moeten doen. Dit geeft je werknemers het gevoel dat hun inzet wordt gewaardeerd en zal hen aanmoedigen om hun harde werk voort te zetten, en dan ook nog eens met plezier. Maar hoe pak je dit nou aan? In dit artikel hebben wij verschillende manieren om jouw werknemers te laten weten dat je dankbaar voor hen bent.

Een goed kerstpakket

Kerst komt er alweer bijna aan, en deze periode van het jaar biedt jou ook de kans om jouw werknemers even goed in het zonnetje te zetten. Een welbekende manier is uiteraard het verspakket. Vrijwel alle werkgevers hebben een kerstpakket voor hun werknemers in december, maar hoe kun je er nou voor zorgen dat jouw kerstpakket er echt uitspringt? Je kunt zelf een kerstpakket samenstellen, maar je kunt deze taak ook uitbesteden aan een bedrijf, zoals www.kranen kerstpakketten.nl. Zorg ervoor dat je kerstpakket een lach op het gezicht van je werknemers tovert. Voeg er ook altijd een persoonlijk briefje aan toe.

Een bedrijfsuitje

Naast het geven van kerstpakketten, kun je ook middels activiteiten je dankbaarheid uitspreken. Organiseer bijvoorbeeld leuke bedrijfsuitjes of andere teambuilding activiteiten. Ga met zijn allen eens uit het kantoor en organiseer een informeel etentje of een avontuurlijke activiteit. Op deze manier haal je jouw collega’s uit de formele werksfeer, en zorg je ervoor dat iedereen elkaar op een vrijere manier leert kennen. Daarnaast zullen je werknemers zich gewaardeerd voelen omdat jij iets leuks voor hen hebt georganiseerd.

Persoonlijke briefjes

Zoals eerder al even aan bod kwam, is het belangrijk om jouw werknemers op een persoonlijke manier te bedanken. Zo nu en dan een persoonlijk briefje met een korte, persoonlijke boodschap is een uitstekende en simpele manier om jouw werknemer even in het zonnetje te zetten. Heeft hij of zij een mooi doel bereikt? Laat het hem of haar dan even weten met een kort briefje. Zo zal je de inzet van je werknemers ook nog eens vergroten.

Flexibiliteit

Een andere manier die bij jouw werknemers goed gewaardeerd zal worden, is om jouw werknemers te voorzien van wat extra flexibiliteit. Overweeg bijvoorbeeld om flexibele werktijden of thuiswerkdagen aan te bieden, als een tastbare blijk van waardering. Op deze manier kan jij jouw werknemers de ruimte bieden om een goede balans tussen werk en privé te vinden, waardoor zij een stukje tevredener zullen worden.