Een kerstpakket geven of ontvangen in de maand december is één van de tradities van het bedrijfsleven. Het is een traditie die altijd veel blije gezichten met zich mee brengt en medewerkers kijken er dan ook altijd reikhalzend naar uit. Het wordt gezien als een bedankje voor de getoonde inzet van het afgelopen jaar en een stukje waardering op zijn tijd vindt iedereen fijn. Zeker in de huidige tijd en met de (alweer) stijgende coronacijfers is het maar de vraag of er straks in de december maand nog wel ruimte is voor kerstborrels, oud en nieuw feestjes en nieuwjaarsrecepties of dat we met zijn allen weer in lockdown zitten. Kerstpakketten zijn dit jaar dus net zo belangrijk als vorig jaar, zo niet nóg belangrijker. Hoe zo’n kerstpakket er dit jaar uit ziet, onthullen we je in dit blog.

Een turbulent jaar

Het is natuurlijk niemand ontgaan dat ook 2021 een zeer turbulent jaar geweest is. Niet alleen voor de werkgevers die in veel gevallen alle zeilen bij moesten zetten om het hoofd boven water te kunnen houden, maar ook voor de medewerkers die van het ene op het andere moment in de onzekerheid gestort werden of zij over een paar maanden nog wel een baan zouden hebben. Daar kwam bij dat het thuiswerken bij veel mensen een flinke tol eiste en er veel ballen in de lucht gehouden moesten worden door bijvoorbeeld het sluiten van de scholen. Al met al is het voor alle partijen een zeer turbulent jaar geweest.

Kerstpakketten anno 2021

Met alle perikelen van het afgelopen jaar en het vooruitzicht op wéér geen kerstborrel of andere feestjes is het dan ook niet gek dat veel werknemers besluiten om dat budget bij het kerstpakketten budget te voegen en uit te pakken met bijvoorbeeld extra luxe kerstpakketten. Dit is dan ook één van de trends die vorig jaar begonnen is en zich dit jaar dubbel en dwars voortzet. Deze kerstpakketten stellen de werkgever in staat om zijn of haar personeel een cadeau te geven waar zij echt blij van worden. Met gelukkige werknemers als gevolg.

Hoe ziet het kerstpakket er verder uit dit jaar?

Naast luxe kerstpakketten zijn er nog veel meer trends waar te nemen op kerstpakketten gebied. Aangezien we lange tijd “opgesloten” hebben gezeten, is het niet verwonderlijk dat iedereen snakt naar vakantie, een weekendje weg of andere manieren om er op uit te gaan. Eén van de grootste kerstpakketten trends anno 2021 is dan ook een pakket wat hieraan bijdraagt. Daarmee bedoelen we niet dat je al je medewerkers van een tripje moet voorzien. Wel kan je denken aan een handbagagetrolley gevuld met lekkers uit bijvoorbeeld Italië om alvast in de volgende vakantiestemming te komen. Het leuke is dat ze er ook nog eens iets aan overhouden om gedurende het komende jaar te gebruiken. Een andere optie is een kerstpakket dat na dit turbulente jaar bijdraagt aan wat welverdiende ontspanning zoals een lekkere warme deken of een vuurkorfje om heerlijk bij weg te dromen.

Zelf samenstellen en huis aan huis bezorging

Tijdens het proces van je kerstpakketten bestellen kun je natuurlijk ook gaan voor het eigen keuze kerstpakket. Hierbij krijgen de medewerkers een inlogcode om binnen een bepaald budget zelf cadeau’s uit te kiezen. Neem van ons aan dat je medewerkers zich hierdoor zeer gewaardeerd voelen en dit voor een hoge tevredenheid zorgt. Tot slot is de trend van het thuis laten bezorgen bij veel mensen zeer in de smaak gevallen. Vandaar dat deze optie inmiddels ook niet meer weg te denken is in de wereld van de kerstpakketten. Hoe ziet jouw kerstpakket er dit jaar uit?